torsdag 11. februar 2016

Hjemmelaget tapas

Bestill Tapas hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange.


Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien. Hjemmelaget hummus Hummus er skikkelig deilig på smak og den er vegansk. Det blir mye kjøtt og melkeprodukter i tapas , og har man veganere i gjengen er det alltids litt kos at de kan få noe annet en brø salat og potet.

Jeg må også legge til at jeg har merka meg at skikkelige kjøttetere også forsyner seg flere ganger av god hummus! Tapas skal nytes litt etter litt gjennom hele kvelden, i ekte mañana stil. Og dersom du vil gjøre det enda enklere for deg selv, kan du arrangere tapas -kveld hvor alle gjester tilbereder og tar med seg en rett eller to, så deler dere på arbeidet og kanksje får noen nye ideer og tips fra hverandre. Les også typisk andalusisk gatemat.


Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom. Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. Med tapas på menyen vil du som vert få muligheten til å være gjest i ditt eget selskap!


Forbered det meste før gjestene kommer, eller be gjestene ta med seg en rett hver. På den måten kan man stresse ned og bare kose seg når det er tid for mat.

Men hva ligger i begrepet tapas , er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon? Prøv våre enkle oppskrifter på tapas som passer til både hverdag og fest. Perfekt når du skal ha mange gjester.


Typisk for tapas er en blanding av oliven, smakfulle oster og småretter som melon med spekeskinke. I hjemlandet Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til aperitiffen før middag. I mange andre land har tapas blitt en egen kokekunst der restauranter serverer forskjellige spanske småretter som til sammen blir et helt måltid.


Er gift med verdens beste mann. Jeg er oppvokst i Seljord(Sjøormensland),men bor nå i Skien. Her har vi kjøpt oss et helt nytt hus som vi trives i,men drømmen er et lite småbruk. Vi synes denne oppskriften på tomatsaus er verdens enkleste - og beste! Tomatsausen er super som pizzasaus, pastasaus og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som du kan servere med halve egg.


Server enkel tapas til mange. Kyllingruller med urter. Denne kyllingen er smakssatt med salvie, hvitløk, ost og og spekeskinke. Her er det kun råvarene som setter smak, det trengs ikke noe krydder, ikke engang salt.


Dette er en enkel rett som kan brukes både som forrett, middag eller som tapas , serveres med ris, i pitabrød eller med pommes frites. Hvitløksmajones som passer til det meste av stekt eller grillet kjøtt. Er en selvfølge på tapasbordet!


Her får du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget aioli.

For et par måneder siden flyttet jeg sammen med min kompis André inn i vårt lille vegankollektiv, og sist helg var det endelig klart for innflytningsfest! Ovnsbakt chevre for eksempel er kanskje noe av det aller beste jeg har smakt når jeg har spist tapas på restaurant, og i kveld har vi rett og slett knekket koden og laget det selv. Det er også overraskende lett å lage.


Hälsans Kök) I dagens video tar Romy og jeg dere med når vi lager en superdigg vegansk tapas , inspirert at Hälsans Kök Incredible Mince! Håper dere koser dere med videoen og at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg