torsdag 11. februar 2016

Gravid uke 18

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Immunsystemet har begynt å fungere. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner.


I uke , og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg. Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være større. Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer.


Fosteret får nå permanente tenner, og fingertupper og tær får sin ferdige form.

Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Du trenger ikke forklare deg for noen.


Et godt råd er bare å si: Takk, jeg skal huske det. Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll. Mange sier at det er en fantastisk opplevelse å se barnet sitt, kanskje for aller første gang. For partneren som ikke selv er gravid , er det som regel første gang han eller hun virkelig forstår eller tar inn over seg at det faktisk er et barn på vei.


På ultralydundersøkelsen føles plutselig alt så virkelig. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt. Hvis du ikke allerede har vært på ultralydundersøkelse, skal du antagelig dette denne, eller neste uke. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


I denne uken veier fosteret ca. Jeg synes ukene går såpass fort for tiden, at det holder med graviditets-updates per måned! Men ja – nå nærmer jeg meg faktisk halvveis!


Uke 10- Fra uke følte jeg meg så og si helt som før igjen, og glad for at det gikk over så fort. Og takk guud for det, for vi skulle til London og Portugal, noe som gikk helt fint.

Jeg begynte sånn smått å trene litt igjen, etter uker helt uten trening, og veldig lite aktivitet generelt. Pluss: Det nærmer seg halvveis, og jeg nyter denne perioden max. Andre trimester er helt fantastisk synes jeg, med lite symptomer og plager.


Dessuten har vi bestemt oss for navnet og det er koselig å kalle den lille i magen for det. Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Det er fint å gå dit sammen, dette blir deres første møte med barnet deres, og det kjennes kanskje mer virkelig nå at dere skal bli foreldre.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg