onsdag 10. februar 2016

Barn og samlivsbrudd

Omsorg for barna etter samlivsbrudd. Etter brudd mellom foreldrene kan barnet enten bo fast hos en av foreldrene eller hos begge, avhengig av hva slags fordeling foreldrene blir enige om. Foreldre som går fra hverandre og har barn under år må møte til mekling for å få hjelp til å lage avtaler om foreldreansvar, bosted og samvær med. Et samlivsbrudd mellom foreldrene er en von forvirrende og vanskelig prosess for de fleste barn.


Stabilitet, kjærlighet, og muligheten til å få opprettholde kjærligheten til begge foreldrene er viktige komponenter for at samlivsbruddet skal bli minst mulig smertefullt.

Hver dag berøres norske barn av foreldres samlivsbrudd. Folderen gir også råd og veiledning til foreldre om hvord. Mens noen har forventet et slikt brud vil det for mange komme som en overraskelse. Samlivsbrudd trenger i seg selv ikke å være skadelig for barn.


Måten foreldrene håndterer bruddet og foreldresamarbeidet på, har større betydning for hvor varig og omfattende belastningen blir for barna. Et hos hver av foreldrene. Allikevel kan det være utfordrende for barnet å skape sammenheng mellom de to verdene.

Små barn har et grunnleggende behov for å oppleve hverdagen trygg, stabil og forutsigbar. Hvilke erfaringer har familieterapeuter med symptomer hos små barn som opplever samlivsbrudd , og hvilke tiltak anbefaler de for norske barnehager. Studien som presenteres her indikerer at barnehagepersonalet har et potensial for å kunne forebygge vansker og hjelpe barn og foreldre som opplever samlivsbrudd. SAMLIVSBRUDD : - Når barna er større synes det mer akseptabelt å gå fra hverandre, enn når barna er små.


Man må vise at man har gjort et realt forsøk, kjempet og stått på, mener Elina Vinberg, sosiolog ved Universitetet i Oslo. Eiendeler må fordeles, noen må flytte, økonomien blir dårligere og samværsordninger med barna skal avklares. Foreldre ønsker det beste for barna sine, og er somregel bekymret til hvordan et samlivsbrudd vil påvirke dem. Og så havner man kanskje i en situasjon hvor foreldrene ikke er enige om hva som er best?


Vi har her tatt med noen råd på veien. Vi presenterer aktuell forskning på temaet barn og samlivsbrudd og diskuterer denne problemstillingens plass i skolen. Hensikten med oppgaven er å vise til sammenhenger mellom samlivsbrudd hos foreldre og utvikling av sosioemosjonelle vansker hos barn , samt å diskutere skolens rolle overfor barn i denne elevgruppen. Hei, Jeg har et spørsmål til de som har vært i samlivsbrudd og har barn.


Hvordan var det for deg i julen med alle familieselskapene? Dro du til ekssvigers når de inviterte? For barn som har blitt eldre enn – år, er det vanlig at venner, skole, aktiviteter mv.


Barn som opplever samlivsbrudd.

Dersom begge foreldre har bodd i nærheten av hverandre og den ene ønsker å flytte til et nytt sted og ta barnet med seg, vil dette momentet være viktig. Skillsmisseleiligheter er en annen variant, der leilighetene er designet for at barna skal bo i midten, og at foreldrene skal ha hvert sitt bosted på hver sin side. Barnerommet er med eget bad og soverom, tilknyttet en gang med en dør på hver side. Fra denne delen av leiligheten kan barna gå inn til enten den ene eller andre forelderen.


Da er det viktig å ikke glemme barnet. Barnet har havnet i en vanskelig situasjon uten å ha gjort noe for å fortjene det. Man bør derfor gjøre prosessen skånsom for barnet. Ved samlivsbrudd skjer det et oppgjør hvor verdier og eiendeler skal fordeles. I tillegg skal barn og barnebidrag håndteres.


I mange år har vi hjulpet nordmenn gjennom samlivsbrudd , og sørget for ryddige og gode avtaler for våre klienter. Du kan lese hele rapporten her Her kan du laste ned plakaten som er på toppen av siden. Det er barnas ønskeliste ved samlivsbrudd. Bufetat har også laget råd til foreldre om samværsordninger og bostedsløsninger for å fremme barnets beste etter samlivsbrudd.


Ektefeller som søker separasjon og samboere med felles barn under år, har plikt til å møte til en obligatorisk meklingstime. Hvordan man opplever bruddet, og hvilke helsemessige konsekvenser det får, er avhengig av en rekke ulike forhold som både er knyttet til samlivet og til bruddet i seg selv, og til faktorer i og utenfor personen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg