onsdag 10. februar 2016

Sykehus i norge

Liste over norske sykehus er en oversikt over alle sykehus i Norge. Tabellen lister sykehus med fødeavdeling og akuttfunksjoner etter pasientgrunnlag (folketall) for lokalsykehustilbudet. Sykehusene tilbyr befolkningen spesialisert behandling.


I tillegg har sykehusene oppgaver innen forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende. Helse- og omsorgsdepartementet har et overordnet ansvar for alle sykehus i Norge , og staten eier de offentlige sykehusene. I Norge er de fleste sykehus eid av staten gjennom et regionalt helseforetak og underliggende helseforetak.

Universitetssykehuset Nord- Norge HF (UNN) har inngått avtale med entreprenørfirmaet HENT om utarbeiding av forprosjektet og prosjektering av nytt sykehus i Narvik. Utbyggingen av sykehuset , kalt Tønsbergprosjektet, skal ferdigstilles i to etapper. Her kan du lese mer om prosjektet, se illustrasjoner av hvordan byggene skal bli og følge byggeprosessen.


Nå har styret i sykehuset godkjent de detaljerte planene for en utvidelse av akuttmottaket på 6kvadratmeter. I utviklingen av det framtidige tilbudet vil vi vektlegge fire områder: samhandling med primærhelsetjenesten i kommunene, desentraliserte spesialisthelsetjenester, prehospitale tjenester og spesialiserte tilbud med høy kompetanse. Sykehuset Innlandet skal utvikle en ny sykehusstruktur.


Sykehus er også en bygningstype som er oppført for å oppfylle institusjonens behov. Disse skifter gjennom tidene og gjør at byggeoppgaven endrer seg med hensyn til den tid sykehuset ble bygd i og befinner seg i. Få hjelp til å velge behandlingssted.

Har du spørsmål, kan du ringe Veiledning for helsenorge. Hvis du ønsker individuelle rå vil du bli satt over til en pasientrådgiver. Når du henvises til undersøkelse eller behandling på sykehus , har du rett til å velge behandlingssted.


Nordlandssykehuset har tatt i bruk Digipost ved utsendelse av pasientbrev. På den måten får du informasjon fra sykehuset på en rask og sikker måte. Gå inn på digipost. Digipost er utviklet av Posten Norge og tilfredsstiller de høyeste sikkerhetskrav fra det offentlige.


Kongsvinger sykehus er nå en del av Akershus universitetssykehus. Med en symbolsk nøkkeloverrekkelse ble det fredag 1. Vi har jobbet langsiktig og systematisk i elleve år for å komme så langt, sier seksjonsleder Giedrius Lauzikas. Journalsystemet DIPS Classic som er i bruk ved de elleve sykehusene i Nord- Norge skal fases ut og erstattes med DIPS Arena. Helgelandssykehuset starter stafetten, og tar 3. Anbefaler godkjenning av gjennomføringsfasen for nytt sykehus i Hammerfest. Konseptet for nytt sykehus i Hammerfest i samspill med Hammerfest kommune, Universitetet i Tromsø og Sykehusapotek Nord er unikt og fremtidsrettet, og vil gjøre sykehuset attraktivt for fremtidig rekruttering, mener Lars Vorland.


Olavs hospital, Universitetssykehuset i Trondheim, er integrert med NTNU og eies av Helse Midt- Norge. Våre hovedoppgaver er pasientbehandling, opplæring av pasienter og pårørende, forskning og utdanning av helsepersonell. Diakonhjemmet Sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus samlet flere samarbeidspartnere til rådslag for å gi oss råd om hvordan vi kan bli et best mulig lokalsykehus.


Resultatet ble råd og konkrete oppfordringer.

Bravida Norge AS er tildelt kontakt med Stavanger universitetssjukehus for kjeleanlegg for bioolje på det nye sykehuset som er under bygging. Kontraktens verdi er millioner kroner inkludert mva. Etter å ha mottatt henvisningen vurderer sykehuset om du har rett til nødvendig helsehjelp. Hvis du har rett til hjelp skal sykehuset gi deg en frist for når hjelpen senest skal komme i gang.


Du har rett til å velge hvilket sykehus du skal motta helsehjelp på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg