fredag 19. februar 2016

Hiv symptomer menn

Hiv symptomer menn

Tidlige symptomer på hiv -infeksjon. Dette kalles akutt eller primær hivinfeksjon. Symptomene likner på en vanlig forkjølelse og betegnes serokonversjon sykdom.


Serokonversjon betyr at kroppen din starter å lage antistoffer mot hiv. Hiv smitter lettere fra mann til kvinne enn omvendt. Blant menn som har sex med menn , er den mottakende part, det vil si den personen som mottar sæ mest utsatt.


HIV symptomer varierer basert på hvor man er i sykdomsforløpet, og man kan ikke stole på symptomer eller fravær av symptomer for å vite om man har HIV. Den eneste måten man kan vite sikkert om man har HIV er ved å bli testet. Symptoms of HIV are generally the same in women and men. One HIV symptom that is unique to men is an ulcer on the penis. HIV may lead to hypogonadism, or poor production of sex hormones, in.


Dette skyldes to hovedfaktorer i følge Folkehelseinstituttet, HIV -positive innvandrere smittet i sitt hjemland før de kom til Norge, og en betydelig økning av smitte blant menn som har sex med menn. HIV , en forkortelse for humant immunsviktvirus, er en uhelbredelig sykdom som ofte utvikler seg til AIDS (ervervet immunsvikt syndrom). Mer enn prosent av personer som har hiv i USA er kvinner. Mens både kvinner og menn kan oppleve lignende symptomer etter hiv , kan sykdommen påvirke en kvinnes kropp annerledes enn en manns. I starten kan HIV -infeksjonen (den primære HIV -infeksjon) ha to forløp.


Men selv om man ikke har symptomer , kan man fortsatt smitte andre. Det tager som regel lang ti før man får alvorlige symptomer på grund af HIV -infektion, men ca. Symptomerne kan ligne en almindelig forbigående virusinfektion såsom forkølelse eller influenza.


Hiv -viruset svekker immunforsvaret. Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hiv -infeksjon. Les om symptomer , forebygging og det å leve med hiv. Hiv kan smitte alle som eksponeres for det uansett kjønn eller seksuell legning, men hiv er i seg selv ikke et veldig smittsomt virus.


Helt spesielle forutsetninger må ligge til grunn for at smitteoverføring kan skje. Hiv -infeksjon kan utvikle seg videre til aids, en livstruende sykdom som karakteriseres av immundefekter, stadige infeksjoner, utvikling av kreft og symptomer fra nervesystemet. Heldigvis har det blitt uviklet legemidler som kontrollerer hiv -infeksjonen i langt større grad enn for bare noen år siden. Hiv er en infeksjon som kan overføres ved sex og blodkontakt. I Norge får alle som tester positivt for hiv tilbud om å starte behandling med én gang.


Selv om en kur mot HIV ikke er tilgjengelig, kan symptomene behandles. Hvis HIV ikke behandles, kan viruset føre til stadium HIV , også kjent som AIDS. En person kan ha HIV i flere år før den utvikler seg til aids. Men jo lengre noen venter på å starte behandlingen, desto større er risikoen for helsen. HIV Symptomer hos menn Forut for utviklingen av AIDS, er det en tidsperiode hvor en mann som er blitt infisert med HIV vil bare leve med viruset.


Det kan ta år å faktisk utvikle seg til ervervet immunsvikt syndrom, eller viser noen tegn på at mannen har smittet av viruset. OutlookOutlook for menn med hiv Det er ingen kur mot HIV. Men å få en rask diagnose og tidlig behandling kan redusere sykdomsprogresjonen og forbedre livskvaliteten betydelig. Et hiv symptom som er unikt for menn er et sår på penis. HIV kan føre til hypogonadisme, eller dårlig produksjon av kjønnshormoner, i begge kjønn.


Imidlertid er hypogonadismens effekter på menn lettere å observere enn virkningen på kvinner. Symptomer på lavt testosteron, et aspekt av hypogonadisme, kan inkludere erektil dysfunksjon (ED).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg