fredag 12. februar 2016

Ppiller graviditet

Les også: Gratis p-piller. Ifølge studien er nesten annenhver graviditet i Storbritannia uønsket, og halvparten av disse igjen skyldes at prevensjonsmetoden svikter. Bli gravid etter p-piller.


For noen er det å bli gravid etter bruk av p-piller like enkelt som å stoppe med prevensjon. For andre krever det derimot mer innsats, og det vil ta lengre tid enn hva man tror.

Det er derfor viktig å bruke kondom i tillegg til p-piller hvis man ikke er monogam eller ens partner ikke er monogam eller har en kjønnssykdom. P-piller beskytter ikke mot noe annet enn graviditet. Disse hormonene finnes naturlig hos alle kvinner og er viktige for å regulere eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet.


Jeg vare lurte på en ting om p-piller og graviditet. Hvis jeg går på p-piller , glemmer pillen og blir gravid uten å vite det. Hvis jeg da fortsetter på pillen og ikke finner ut om graviditeten før etter måneder.


Kan jeg være gravid?

Hva er tegn på graviditet ? Fare for graviditet om man bruker p-piller og har sex i hormonfri uke? P-stav og bivirkninger, kan en blødning være tegn på graviditet ? Hvor gode er de til å hindre graviditet ? Minipiller må tas til nøyaktig samme tid hver dag for å være helt sikre. Dette øker sikkerheten mot graviditet ytterligere. Brystkreft har blitt sett noe oftere hos kvinner som bruker p-piller , men det er ikke kjent om årsaken til disse krefttilfellene er p-pillene.


Det kan for eksempel skyldes at kvinner som bruker p-piller går oftere til legen, og at kreftsykdom dermed blir oppdaget hyppigere hos disse kvinnene. P-pillen er den eldste og vanligste prevensjonsmetoden. De fleste jenter som velger prevensjon første gang velger p-piller.


Hvilke fordeler er forbundet med bruk av p-piller ? God beskyttelse mot uønsket graviditet og svakere, regelmessige menstruasjoner er en stor fordel. Det er uansett bedre å bruke p-piller enn å utføre en abort. Kvinner med smertefulle menstruasjoner eller tilbakevendende cyster på eggstokkene har som regel også god nytte av p-piller.


Derfor er jeg ikke sikker på om jeg kan være gravid.

Kroppen kjennes litt rar. Får vel ta en test og sjekke. Takk for alle svar! P-PILLER Du finner oversikt over alle p-piller på det norske markedet i tabellen i kapittel Prevensjonsmidler. Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene.


Denne p-pillen gjør at eggløsningen uteblir og livmorsslimhinnen tykner og forhindrer sædcellene å nå livmoren. Den gir høy beskyttelse mot graviditet , samtidig som den også har god effekt på kviser og akne hos kvinner. Hvis din nåværende pakke med p-piller inneholder inaktive tabletter (placebo), kan du starte med Cerazette dagen etter at du har tatt den siste aktive tabletten (hvis du ikke er sikker på hvilken tablett det er kan du spørre legen din eller på apoteket). Hvis du følger disse instruksjonene, trenger du ikke bruke tilleggsprevensjon.


Helsepersonell har tradisjonelt vært tilbakeholdne med å anbefale enkelte p-piller (kombinasjonspreparater) til ammende mødre, fordi østrogener kan redusere melkeproduksjonen og endre sammensetningen av melken, i tillegg til at små mengder steroid går over i morsmelk. Stort sett skyldes graviditet ved bruk av p-piller feilbruk. Husk for eksempel at det maksimalt kan gå timer mellom hver pille, og at de aller helst bør tas til samme tid hver dag.


Da holdes hormonkonsentrasjonen i blodet stabil, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg