onsdag 10. februar 2016

Planlegger graviditet

Planlegger graviditet

Norges fremste leverandør av papirbaserte kalendere. Sjekk ut utvalget vårt i dag. Legen vil vurdere om medisinbruken og medikamenttype bør endres fordi du planlegger graviditet. Finn din favoritt nå. Du må ikke slutte å ta medisiner uten at det er i samråd med legen din.


Det kan være skadelig både for deg og fosteret. Folsyre finnes i spinat, brokkoli, grønne bladgrønnsaker, appelsin, melk, kornprodukt og innmat. For å sikre tilstrekkelig folsyre anbefales nå alle gravide å bruke folsyre tabletter mg daglig fra man planlegger å bli gravi eventuelt fra man vet at man er gravi og fram til og med tolvte svangerskapsuke. Er du helse­personell? Ved å oppgi dette kan du få bedre tilpasset innhold etter om du har formell helsefaglig kompetanse eller ikke.


Kosttilskudd til deg som prøver å bli gravid. Dersom du prøver å bli gravid bør du bruke tilskudd med folsyre, også kalt folat. Tilskudd med 4mcg folsyre daglig anbefales fra man planlegger graviditet og gjennom de første tre månedene av graviditeten. Babyplan er et kvalitetsmærke inden for fertilitetsprodukter og er satt til verden for å gi deg de beste mulighetene for en vellykket graviditet.


Vi vil være med på hele reisen, like fra det du planlegger graviditet , til det at du har blitt gravid. Råd og informasjon Planlegging av graviditet. Planlegger du å bli gravi kan det være du bør gjøre noen endringer i livet ditt. Start med folattilskudd (folsyretabletter) og vær forsiktig med alkohol - det er det viktigste du begynner med. Fosteret er spesielt utsatt for skader tidlig i svangerskapet.


Men kan du stole på resultatet? Når kan jeg ta en graviditetstest? Folat, er et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Det er svært små mengder som skal til. Hvordan øke sjansen for å bli gravid?


Planlegger graviditet

Mange ønsker at det skal gå fort å bli gravid etter at de har bestemt seg. For å øke sjansen bør du blant annet sørge for å ha en sunn kroppsvekt, et sunt kosthol og holde deg unna røyk og andre rusmidler. Gravide som velger å reise til områder hvor det er rapportert sporadiske enkelttilfeller av zikafeber bør være spesielt nøye med myggstikkbeskyttelse, eventuelt vurdere å utsette reisen. Men ikke bare gravide, men også de som planlegger en graviditet må ta forholdsregler. Les mer: Hvor farlig er zikafaber?


Husk Babyplan Folsyre allerede når du planlegger din graviditet. Alle kvinner som planlegger for graviditet eller som befinner seg i første trimester av svangerskapet, anbefales av Helsedirektoratet et daglig inntak av folsyre for å minske risken for neuralrørdefekter hos barnet. Graviditet er det tidspunktet i livet da kvinner er mest motiverte for en livsstilsendring. Selv om rådene er kjente, følger overraskende få kvinner dem i praksis.


Lifeline Care Gravid er et kombinert Omega- multivitamin og -mineraltilskudd som er tilpasset den gravide kvinnens og hennes kommende barns behov. Inneholder dagsdoser pr. I Norge har de aller fleste hatt vannkopper i løpet av barndommen, og i fruktbar alder er det et mindretall som ikke har vært gjennom barnesykdommen, og derfor ikke er beskyttet mot smitte. Likevel er det noen, eksempelvis innvandrere fra tropiske strøk, hvor færre har hatt vannkopper enn i Norge. En nylig publisert oversiktsartikkel åpner for mulig bruk under graviditet hos kvinner med diabetes type (4).


Forfatteren konkluderer med at det ikke er vist å være skadelig å bruke metformin i behandling av diabetes type hos kvinner som planlegger graviditet , og at kvinner derfor kan bruke metformin i prekonsepsjonell behandling. Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Kvinner som har oppholdt seg i landet bør vente måneder etter hjemkomst før de blir gravide.


Planlegger graviditet

Mangel på folat under svangerskapet kan føre til ryggmargsbrokk og mangelfull utvikling av hjernen hos fosteret. Dersom mannen har oppholdt seg i områder med zikaforekomst bør paret vente måneder før graviditet. Dersom paret ikke kan vente kan test tilbys tidligst uker etter hjemkomst.


Kondom bør brukes fram til testresultat foreligger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg