onsdag 24. februar 2016

Influensa a

Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig.


Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Fakta om influensa Hva er influensa ?

Symptomer på influensa. Ved typisk influensa kommer symptomene brått med feber, muskelsmerter, hodepine og påvirket allmenntilstand. I tillegg luftveissymptomer som rennende nese, sår hals og tørrhoste.


Mageplager som oppkast og diaré er sjeldne hos voksne, men kan opptre hos barn. Gravide, eldre og kronisk syke er mer utsatt for alvorlig sykdom. Influensa varer oftest i sju til ti dager.


I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Den skyldes virus som er litt forskjellige fra influensaviruset året før, man er derfor ikke fullt immun mot neste års influensa.

Sesonginfluensa kommer hver vinter. De inndeles i influensa type A med undergrupper og influensa type B. Alvorlig sykdom forekommer sjelden utenom risikogruppene. Noen forveksler dette med influensa , men reaksjonen er bare et tegn på at kroppen responderer på vaksinen. Sykelig tretthet - hva kan være årsaken?


Vaksinerings-rekord. Aldri før har så mange vaksinert seg mot influensa i Norge. For den voksne delen av befolkningen er dette den hissigste virale luftveisinfeksjonen, mens barn ofte blir mildere angrepet. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter.


Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Ved influensa starter symptomene gjerne brått. Ved forkjølelse kommer symptomene gradvis. Feber er vanligere ved influensa , men mild feber kan også oppstå ved forkjølelse.

Feber som kommer tilbake etter å ha vært borte i en dag eller to, er vanligere ved influensa. Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse. Et typisk tilfelle starter med feber, hodepine, muskelsmerter og luftveissymptomer. Sykdommen forårsakes av influensavirus. Dette viruset har noen spesielle egenskaper.


En av disse evnen til å forandre seg raskt. Disse raske forandringene gir immunsystemet vårt et problem. Når vi blir smittet av andre virus, for eksempel vannkoppe-virus, vil immuncellene våre lære seg at disse er farlige. Beskyttelsen mot influensa varer bare så lenge oseltamivir administreres. Oseltamivir bør kun brukes til behandling og forebygging av influensa når pålitelige epidemiologiske data indikerer epidemiutbrudd i nærmiljø.


Nevropsykiatriske hendelser er rapportert ved administrering av Tamiflu hos pasienter med influensa , spesielt hos barn og. Har du influensa , er du også smittebærer, noe som gir deg enda en grunn til å holde deg hjemme. Vanligvis får mellom fem og ti prosent av befolkningen influensa i løpet av en vintersesong. Kan ikke ha halvveis influensa - Er det slik at overgangen mellom forkjølelse og influensa er flytende, slik at man kan ha delvis influensa og delvis forkjølelse? Gravide og personer med kronisk hjerte- og lungesykdom, immunsvikt eller andre alvorlige sykdommer, har økt risiko for et mer alvorlig sykdomsforløp.


Det er ingen overgang. Ta kontakt med fastlege eller legevakt per telefon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg