mandag 22. februar 2016

Stoffskifte symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte.


Symptomene kommer ofte snikende.

Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Noen opplever at symptomene utvikler seg raskt og er lette å beskrive, og søker derfor lege raskt. Andre opplever gradvis utvikling av symptomene over tid (gjennom flere år), og det kan da gå lenge før de får konstatert høyt stoffskifte. Dette betyr at alle kroppens funksjoner går raskere, og du vil kunne oppleve symptomer fra flere av kroppens organer samtidig. Høyt stoffskifte er en vanlig sykdom som rammer anslagsvis av kvinner og av menn i Norge.


Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.

Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte ) livslang behandling. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon.


Ifølge Helseleksikonet. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Det er 7-ganger så mange kvinner som menn som får problemer med skjoldbruskkjertelen.


Derfor fokuserer man ofte i medisinsk litteratur og på informasjonssider på nettet i stor grad på kvinners helse. Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Dårlig vekst for barn kan være et symptom på lavt stoffskifte. Ungdommer er en utsatt gruppe for jodmangel, som kan gi struma og lavt stoffskifte.


I løpet av graviditeten øker skjoldbruskkjertelen i størrelse med ca. Allmennlege Brelin legger til at ved høyt stoffskifte , når det produseres for mye hormon, kan du oppleve å bli mager fordi fettet du har på kroppen går ne hjertet går fort, du blir mentalt urolig og det er en tendens til at alle prosesser i.

For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme. Hva er lavt stoffskifte ? Norges befolkning på millioner av hypotyreose eller lavt stoffskifte. Med andre ord finnes det rundt 130. Norge som er avhengige av daglig medisinering for å komme seg gjennom dagen.


Les om Lavt stoffskifte. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon.


Forekomsten av manifest hypothyreose i Norge er antagelig på mellom to til tre prosent. Om du ikke inntar meierivarer og heller ikke spiser hvit fisk, kan jodinntaket ditt bli for lavt. Mange har det fint med vanlig T4-behandling (Levaxin), men en del opplever at de ikke kommer helt tilbake til ‘sitt gode gamle jeg’ (som før man fikk lavt stoffskifte ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg