mandag 8. februar 2016

Peloponnes hellas

Bestill din drømmeferie til Peloponnes i dag. Book fly og hotell med Apollo her! Se alle reiser til Rhodos. Oversikt over alle turer til Kreta. Syden og andre varme strøk.

Reserver Hotell i Peloponnes online. Søk etter peloponnes hellas på den nye KensaQ. Finn Kardamili Peloponnes.


Legger du ferien til Peloponnes på det greske fastlandet får du herlige dager i vakre omgivelser og langt utenfor turisttråkket. Lei en bil og dra på oppdagelsesferd i et stykke ekte Hellas. Det er lett å forstå når du ser de høye fjellene bak åsene med olivenlunder og sypresser, og den lange kystlinjen med bratte klipper og lange strender.


Den beste måten å ta seg rundt er med leiebil.

Peloponnes (gresk Πελοπόννησος, Pelopónnisos) er ei stor halvøy sør i Hellas og ein av dei tradisjonelle regionane i landet. Hellas grenser til Albania, Nord-Makedonia, Bulgaria og Tyrkia. Fastlands- Hellas består av den sørligste delen av Balkan, (også kalt det greske fastlandet) og halvøya Peloponnes. Halvøya Peloponnes , sør i Hellas , har en av Europas vakre­­ste strender – og byen Kalamata, som byr på mer enn vin og oliven.


Først og fremst fra Hellas , men også fra Thailand og andre mer eksotiske land. Største by: Patra (Patrai). Peloponnes er et fjellan som geologisk utgjør en fortsettelse av Pindos, og som løper ut i fire halvøyer i sør og øst.


Hellas er kanskje det landet som representerer selve feriedrømmen for mange nordmenn. Reis til Hellas med Solia! Hvitmalte, små hus med blårutete vinduer. Trange, hellelagte gater med hvitmalte fuger.


Enkle trestoler og trebord hvor du får servert deilig, hjemmelaget mat på små tavernaer. I snitt koster det NOK 6for en natt på et 3-stjernershotell i Peloponnes , og for en natt på et 4-stjernershotell i Peloponnes koster det NOK 933. Peloponnes i Hellas har en rekke fine små bade– og ferie­byer rundt meste­parten av kystlinjen.


I vest langs fastlandet ligger De joniske øyer med blant annet Kerkyra (Korfu), Kefalonia og Zakynthos. Korintbukta skjærer nesten helt av den sørligste halvøya, Peloponnes.

Peloponnes, Hellas Vi fortsetter suksessen med langtidsferie ved den solrike Korintbukten på halvøya Peloponnes , drøye nitti minutter med buss fra storbyen Athen. Våre hoteller ligger ved strandpromenaden i den sjarmerende byen Xylokastro. Gammel historie, hyggelige landsbyer, variert natur og nydelige, øde strender er bare noe av det du finner på biltur gjennom vakre Peloponnes.


De som reiser til Peloponnes , setter spesielt pris på strendene, de historiske landemerkene og spisestedene. Lær mer om lokale tradisjoner ved populære landemerker i Peloponnes , slik som Epidaurus-teatret og Gamle Korint. Sett av litt tid til å besøke populære steder som Voidokilia-stranden og Simos-stranden. Etter den andre verdskrigen, av politiske årsaker, vart Kalamáta og Peloponnes ikkje teke med i regjeringa sine utviklingsplanar, som heller fokuserte på Nord- Hellas.


Dette gjekk ut over den lokale økonomien og hamna, og dermed byen, vart mindre viktig. Peloponnes kan nås uten problemer: enten med bil etter en fergetur fra Italia til Patrai eller med fly til Athen eller Kalamata.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg