tirsdag 16. februar 2016

Rema lammeskank

Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Stek det gyllent i en panne med olje. Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle og billigste kjøttet på lammene. Litt tid i ovnen tar det riktig nok.


Men resultatet blir en herlig smaksbombe. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.


Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Legg lammeskankene oppi gryta, og la alt sammen koke i 5- timer til kjøttet slipper beinet. Kok heller for lenge enn for lite. Det er kanskje ikke det mest verdsatte kjøttet, men du så godt det blir når det får den rette behandlingen.


Lammeskank eller knoke er nederst på lammets legg. Det blir saftigere og mer smakfullt enn rosa lår, mener Charles. Aichas beste tips når du skal tilberede lammeskank , er å gi maten god tid. I begge tilfeller skal lammeskankene tilberedes ved lav varme til kjøttet løsner fra bena.


Disse lammeskankene må jeg skrive om, tenkte jeg. At mamma blir flau får stå sin prøve. Innerst inne er hun sikkert litt stolt. Som matlagende mammaer flest har hun en høy stjerne for alle hun lager mat til. Saltet og røkt lammeskank er ikke et helt vanlig produkt.


Håndverksmessig produsert på det lokale slakteriet Edland kjøtt, som ligger i Spar Haukeli sine lokaler. Et produkt, eller en råvare vi så absolutt kan tenke oss å prøve igjen. Vi kan friste med et stort utvalg av ferskt lammekjøtt, og du finner både lammebog, lammekoteletter, lammelår, lammestek, lammeskank , lammeribbe, lammefilet og lammecarré i kjøttdisken. Skal du ha ekstra godt kjøtt anbefaler vi deg å kjøpe Jæren Smak lam, Svartfjeslam fra Nyyyt eller økologisk lam fra Mellom Fange Gård.


Mens en bruner lammeskank renser og kutter en rotgrønnsakene. Når lammeskank er ferdig brunet, legges de over i en ildfast form. Stekepannen brukes deretter til å steke grønnsakene.


Bortsett fra fårikål, og en sjelden gang et lammelår ved påsketider har vi ikke brukt mye lammekjøtt her i huset. Hvordan tilbereder jeg en lammeskank i ovnen? Brune den i steikepanna først og steike den ferdig i ovnen? Hvor lang tid og ved hvilken temperetur?


Bør jeg pakke den inn i folie? Jeg har en oppskrift der skanken skal koke i halvannen time, men jeg foretrekker stekt mat fremfor kokt, samtidig som jeg gjerne vil unngå steikeos. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.


Klosterlam har sitt utspring i området rundt Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg