onsdag 17. februar 2016

Alkohol kalorier

Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. Her er alkoholen med færrest kalorier. Som de fleste vet så handler det om mengde, men tørr hvitvin er blant de mest kalorifattige tingene du kan drikke av alkohol. Alkohol = like mange kalorier som fett? Vin har imidlertid langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater.


Derfor er det først og fremst alkoholinnholdet du bør tenke på dersom du er opptatt av vekten din.

En flaske (cl) tørr hvitvin med prosent alkohol inneholder 4kcal. Av dette kommer 4kcal fra alkoholen og kcal fra karbohydrater (sukker). Til sammenligning gir ett gram sukker kalorier.


Men hvor mange kalorier inneholder en øl, et glass hvitvin eller en akevitt? Ifølge foreningen er alkohol det rusmiddelet som forårsaker flest helseskader. Begrepet energi og kalorier brukes ofte litt om hverandre, men betyr altså det samme. Noen bruker begrepet kilojoule (kJ) i stedet for kalorier , det er bare en annen måleenhet, og kcal tilsvarer kJ. Välj den dryck som innehåller minst kalorier och skippa att äta nattmat och annat som innehåller mycket kalorier i samband med att du dricker alkohol.


Eftersom alkoholen innehåller kalorier kan alkoholintaget också bidra till att vi går upp i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund.

Kaloritabell alkohol. Kroppen förbränner alkoholen först. Det finns fler faktorer som spelar in när man äter, dricker och samtidigt vill gå ner i vikt. Vi får ofte spørsmål om alkohol og helse, blant annet om sukker og kalorier i vin.


Så vi spurte rett og slett lege og spesialist i rus- og avhengighetsmedisin Berit Nordstrand: Blir man tjukk av alkohol ? Hva slags alkohol inneholder færrest kalorier ? Gå for denne alkoholen på julas mange fester, hvis du vil holde vekta stabil. Det er stor forskjell på hvor mange kalorier det er i alkohol. Deretter finner du ut det totale kaloriinnholdet i din vin. Derfor kan inntak av alkohol hos en person med diabetes få blodsukkeret til å stige. Når du inntar alkoholholdig drikke, forflytter alkoholen seg raskt over i blodstrømmen uten å bli nedbrutt i magesekken din.


Det betyr at du ikke får i deg noen nyttige næringsstoffer når du drikker. Samtidig inneholder alkohol flere kalorier per gram enn både karbohydrat og protein, og nesten like mye som fett. Du må telle dem med som inntatte kalorier den dagen, selv om de ikke gir annen form for næring. Og prøver du enten å gå ned i vekt eller holde den stabil, kan det være greit å være litt bevisst på hva du velger. Som du vil se av oversikten er det stor forskjell mellom de ulike typene alkohol.


Mye kalorier i alkohol. Det er mange som ikke tenker på at alkohol inneholder mye kalorier.

Den som drikker alkohol ofte eller i store mengder, risikerer derfor også å gå opp i vekt. Overvekt har en sterk sammenheng med flere kreftformer. Både sukker og alkohol inneholder tomme kalorier. Tenk for eksempel på nattmaten, som også er veldig usunn!


Du hadde aldri spist en svær burger klokka tre om natta hvis du ikke hadde drukket? Fordi alkohol stimulerer de mekanismene i kroppen som blant annet gjør deg mer oppstemt og samtidig mer avslappet, vil kroppen måtte jobbe ekstra når alkoholen ikke lenger er til stede for å kompensere for den manglende stimulansen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg