torsdag 4. februar 2016

Laks grønnsaker

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Skjær laksen i serveringsstykker.


Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.

Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med. Fisk og grønnsaker i samme pakke er perfekt for grilling i hagen og til å ta med ut på tur. Med laks i folie har du lettvint og smakfull sommermat som er klar på en halvtime.


Hva er vel enklere enn å legge en pakke med grønnsaker og laks på grillen? Fersk og frossen fisk tar like lang ti uten at du behøver å tenke på tining. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Muligheten for varisjon i grønnsakene og smakstilsetning er stor, så her er det i bunn og grunn berre å bruke det du liker og har tilgjengelig!


Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag.

Sett grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken. En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt! Hopp til hovedinnhold. Laks i biter passer godt i denne friske salaten.


Stek laksen ca 2-minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter.


Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt. Denne retten er superlett å lage, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg. Nyborg står bak bloggen All den rare maten, og ble plutselig veldig lei en dag hun og kjæresten skulle spise laks til middag. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Bakt laksefilet med grønnsaker En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker , noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til.


Laks med grønnsaker i form Denne fiskeretten lager du raskere enn en frossenpizza.

Om du nå bruker laks eller ørret til denne middagen spiller i grunn ingen rolle, og du må gjerne endre noen av grønnsakene også. Tidsforbruk under min. Ta en runde og se hva du finner i kjøleskapet før du handler inn nytt! Laks i terninger egner seg utmerket i en wokpanne. Dette er en middag du lager på i underkant av minutter!


Fiskebitene holder seg hele og saftige når de dampes på toppen av grønnsakene. Sauser av asiatisk opprinnelse gir retten mye smak og herlige dufter. Personlig elsker jeg frisk koriander i slike retter, men der er nok ikke alle enig med meg. En god erstatning er finhakket bladpersille.


Det er flere typer asiatiske sauser som passer i denne. Nå er det enda enklere å velge sunt i butikk! Denne porsjonsformen med laks leveres med gulrot, selleri og purre toppet med deilig kryddersmør. Krydre med salt og pepper.


Laksen trenger bare noen sekunder i pannen. Server på tallerken med grønnsaker og stekt laks. Dryss gjerne litt maldonsalt og frisk basilikum over.


Den er så utrolig kjapp og enkel å lage, og jeg kan variere tilbehøret ut i fra hva som finnes i kjøleskapet. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Wok med laks og fargerike grønnsaker , soya og ingefær er rask hverdagsmat for hele familien.


Middagen er ferdig på under minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg