søndag 7. februar 2016

Infeksjonsutløst astma

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Ved infeksjonsutløst astma opplever man gjerne symptomer typisk for astma kun ved luftveisinfeksjoner. Har man dette kan det også være at det tar noe lengre tid en normalt å komme seg tilbake til normalen etter infeksjonen.


Det at hun har vært helt frisk om sommeren taler jo også for typisk infeksjonsutløst astma , eller overfølsomme luftveier, som jeg ofte kaller dette. Denne økningen har flatet ut de siste årene. Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder. Etter puberteten forekommer astma noe hyppigere hos jenter og kvinner enn hos gutter og menn. Infeksjonsutløst astma er noe man i større grad ser at barn blir kvitt, selv om voksne også kan være plaget av overfølsomme luftveier uten at man har en klar astmadiagnose, sier hun.


Mild astma : episodisk behandling med lokal beta-agonist. Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstands i luftveiene. Astma kan føre til gjentatte episoder med hoste, tetthet i brystet, tung pust eller surkling, særlig om natten eller tidlig morgen. Medisinering av astma. I vinterhalvåret er det viktig å ha ekstra oppmerksomhet på at barn med astma har en god nok behandling av sin astma.


Det kan være nødvendig å øke den faste, regelmessige medisineringen når barnet er mest utsatt for forverring om høst og vinter med en kald og fuktig værtype. Målet for behandling av astma er å komme så nært opptil symptomfrihet som mulig. Det kan gå flere år med infeksjonsutløst astma før det kan påvises noen atopisk allergi hos barnet. Luftveisinfeksjoner fører regelmessig til redusert cilieaktivitet og inflammasjon.


De fleste av dem har infeksjonsutløst astma. Det betyr at astmaen kun kommer i forbindelse med infeksjoner i nedre luftveier. Det starter oftest med en forkjølelse, men hos mange barn vandrer infeksjonen ned til bronkier og lunger. Da kan det bli hoste, slimdannelse, astma , tetthet og tung pust, som er veldig plagsomt for barnet. Har ei lita ei på år og nå har vi fått beskjed om at hun har infeksjonsutløst astma.


Der har vi fått en runde med betapred tabletter og ventoline. Infeksjoner utløser i den aktuelle alder ofte astma og RS virus er hyppig årsak. Det er en typisk sykehistore hos ditt barn. Jeg er enig med din lege i at dette betenges som infeksjonsutløst astma.


Behandlingen barnet har fått med Betapred og Flutide er også en del av det vanlige behandlings regime. Behandling av astma er sterkt assosiert med inhalatorer fordi den vanligste behandlingsmetoden er inhalering av anti-inflammatoriske medisiner. Kortison, som inhaleres, er grunnlaget for behandling av astma hos både barn og voksne.


Kortison lindrer og reduserer betennelse i luftveiene, som er årsaken til astma. Jeg har hatt astma allergi i flere år, uten store plager. Da min fast lege har permisjon har jeg vært hos ulike vikar og turnus leger, samt ganger på legevakta for oksygen og medesiner. Dette i følge svigermor.


Barnet mitt har infeksjonsutløst astma. Vi har god kontroll på astmaen og barnet er ikke veldig plaget bortsett fra noen enkelt episoder som har vært ille. Dere som har små barn med astma og som gir de ventoline ved astmaanfall. Gir dere en eller to puff av medisinen? Jeg har en jente på mnd som har infeksjonsutløst astma.


Har gitt et puff med ventoline men synes ikke det virker. Hun har nå tung pust og hoster stygt. Det man vokser av seg er ikke astma , men noe som kalles det fordi symtomene er like og behandlingen er lik.


Hovedforskjellen er at den somregel er en infeksjonsutløst astma , også kalt barneastma. Det som er ordentlig astma går det ikke å vokse fra. Astma diagnostiseres ved hjelp av å sjekke medisinsk historikk for kroppslige symptomer på astma.


Dersom du opplever pustevansker, pipelyder fra lungene, tetthet i brystet, eller hosting (med eller uten slim) som forverres om natten eller har overfølsomhet ved kontakt med irritanter kan det være lurt å oppsøke lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg