fredag 27. februar 2015

Symptomer på diabetes type 1

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Tidlig hjelp ved høyt blodsukker kan spare deg for alvorlige komplikasjoner.

Vanligvis skjer slike kontroller hver tredje til fjerde måned. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Hos mennesker med type 2- diabetes vil det oftest ikke være like ille. Noe av det skyldes at type 2- diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste.


Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn, kan spare liv. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type , diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt.


Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi.

Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Type 2- diabetes er den vanligste formen for diabetes. Disse symptomene er de første tegn på diabetes , gjerne sammen med vekttap. Har du diabetes type og disse symptomene, bør du også måle ketonstoffer i urinen med en urinstiks. Det finnes ingen kur mot diabetes type 1. Ved begge diabetes -typene fungerer ikke kroppens insulinmekanisme som den skal.


Les mer om diabetes type hos barn. Diabetes hos barn er alltid diabetes type 1. Hvis du mistenker diabetes vil en urinprøve kunne påvise sukker i urinen, dette kan være et tegn på diabetes. Blodprøver kan også vise at glocosenivået i blodet er for høyt. Ved begge typer diabetes fungerer kroppen insulin-mekanisme ikke, som den skal.


I tillegg kan gjentatte urinveisinfeksjoner eller soppinfeksjoner i underlivet være et tegn på diabetes , sier professor Trond Geir Jenssen. Det er også slik at diabetes type kan opptre i voksen alder. Mange som har diabetes type vil ikke merke noe til symptomer , da de ofte er utydelige og vanskelige å oppdage. Vanlige symptomer er tretthet og slapphet, noe som viser seg tydelig ved diabetes type hvor man i tillegg merker tørste og hyppig vannlating, men som ofte er mindre uttalt ved diabetes type sier Jenssen.


Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. Dette er vanlige symptomer på type 2.

I tidlige sykdomsfaser er det ofte få eller ingen typiske symptomer på diabetes type 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg