onsdag 5. februar 2020

Urinveisinfeksjon samleie

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Urinveisinfeksjon er en samlebetegnelse for infeksjoner i urinveiene. Hvis du har symptomer på urinveisinfeksjon bør du kontakte lege. Ta med urinprøve, gjerne fra morgenurinen, når du reiser til lege. Slik tar du urinprøven.


Urinveisinfeksjon samleie

Undersøkelser og tester. Hvordan kan man vite sikkert at man har en urinveisinfeksjon ? De kliniske, klassiske tegnene på urinveisinfeksjon er ofte nok for en lege til å sette diagnosen. Samleie øker risikoen for urinveisinfeksjon 1. Spermiedrepende middel som brukes sammen med pessar forstyrrer bakteriefloraen i vagina og gir dermed økt risiko for infeksjon 2. Seksuell aktivitet kan øke risikoen for infeksjon ved at bakterier kommer inn i blæren ved samleie 6. Hos unge kvinner er de viktigste risikofaktorene tidligere urinveisinfeksjoner og seksuell aktivitet 5. Etter et samleie er risiko for urinveisinfeksjon økt ganger de neste døgn 6. Behandling av residiverende urinveisinfeksjon 1. Kvinner med hyppig residiverende cystitt kjenner igjen symptomer på urinveisinfeksjon. Hun kan derfor få resept på flere kurere og behandle seg 1-dager ved symptomstart 1. Kontinuerlig antibiotikaprofylakse bør unngås.


Gode råd til pasienter med hyppig ukompliserte cystitter 1: Rikelig. Men, et samleie gjør at bakterier lettere finner veien til urinrøret. Derfor er det en god vane å gå på do og tisse etter at du har hatt sex. På den måten skyller du bort eventuelle bakterier.


Urinveisinfeksjon samleie

Svie omkring urinrøret kan forekomme uten at det kan påvises bakterier i urinen. Kvinner kan få småskader omkring urinrøret etter samleie og dette kan kjennes som symptomene på urinveisinfeksjon. Nesten hver eneste gang jeg og min mann har hatt samleie , ender jeg opp med urinveisinfeksjon. Noen som vet hva årsaken kan være?


Bakterier trives godt i kroppsvarm urin, og de formerer seg raskt når de kommer inn i urinblæren. Etter hvert vil disse bakteriene føre til en betennelse i slimhinnen som kler innsiden av urinblæren. Alle kan få urinveisinfeksjon , men kvinner har et kort urinrør, derfor får de lettere og oftere tarmbakterier opp i blæren, enn menn gjør. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett.


Man har begrepet ‘honeymoon cystitt’ som beskriver det vanlige med å få urinveisinfeksjon når man er nygift (i gamle dager!) eller med en ny partner. Ved samleie presses bakterier opp i urinrøret og videre til blæren hvor de kan formere seg til å gi oppvekst til urinveisinfeksjon. Hvis en voksen mann får urinveisinfeksjon , har han ofte forstørret prostata eller nyresten.


Hvis en gutt får urinveisinfeksjon , kan han ha en medfødt feil i urinrøret som gjør at han ikke får tømt blæren helt når han tisser. Jeg og kjæresten min har vært sammen i snart et år. Helt fra vi startet med å ha sex sammen har det vært et problem at hun får urinveisinfeksjon etter at vi har hatt sex.


Urinveisinfeksjon samleie

Kvinner har på grunn av anatomiske forhold større tendens til å få urinveisinfeksjon enn menn. En del kvinner får dette hyppig, uten at man helt vet årsaken til det. Overgangsalder medfører endring av slimhinner i kroppen og kan gi plager med urinveisinfeksjon. Dersom du merker en brennende eller sviende smerte når du later vannet, kan det skyldes en urinveisinfeksjon.


Infeksjonen går ofte over av seg selv innen en uke, men behandles ofte med antibiotika. Drikker dette et par dager og urinveisinfeksjon bryter da ikke ut. Dragen skrev: Ofte kommer urinveisinfeksjon etter samleie , og et forebyggende råd er å gå og tisse umiddelbart etterpå, for å få spylt ut urinveiene. Ellers holder jeg en knapp på kjerringrokk-te.


Karen skrev: Jeg var plaget kronisk med. Hvor vanlig er urinveisinfeksjon hos menn? Det booster humøret også.


Både menn og kvinner kan få urinveisinfeksjon , men infeksjonen er langt sjeldnere hos menn. Forekomsten av urinveisinfeksjon er vesentlig høyere blant eldre menn enn hos yngre menn. Har aldri, ihvertfall ikke som jeg husker hatt urinveisinfeksjon , men har fått det nå. Og lurer på om man kan ha sex selv om man har det?


Urinveisinfeksjon samleie

Er dette lite hygienisk? Vet at urinrøret ikke ligger i skjeden, bare så folk vet det). Legene er litt usikre på om det kan vær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg