onsdag 26. februar 2020

Sukker i blodet

Lei av unge kvinner? Prøv disse premium dating sites. Det er en person for alle! Finn kjærligheten til livet ditt! Den topp karakter seriøse dating sites i Oslo.


Blodsukker er den del av organismens glukose ( sukker ) som sirkulerer med blodet.

I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer. Glukose er den viktigste energikilden i kroppen, og er helt nødvendig som drivstoff for mange organer, som hjernen. Kroppen forsøker hele tiden aktivt å opprettholde stabile mengder av glukose i blodet , og derfor må mer glukose skilles ut i blodet når forbruket er høyt, og motsatt. Hvis du lider av høyt blodsukker eller lavt blodsukker, er det lurt å holde en sjekk på dine nivåer gjennom hele treningen. Når du kjemper en sykdom, produserer kroppen hormoner å hjelpe til med kampen.


Disse hormonene kan øke blod sukker nivå, så sørg for å holde blodsukkeret i sjakk. Vanligvis er andelen av sukker i blodet forholdsvis konstant, men stiger i en periode etter inntak av mat. Når blodsukkernivået synker, føler man sult.

Dessuten trenger både hjernen og de røde blodcellene blodsukker. Blodsukkeret er energibærer for organismens forskjellige vev og råstoff for deres biosynteser. Sukker , eller glukose, er en viktig energikilde for alle celler og vev i kroppen, og fungerer normalt som eneste energikilde for nerveceller og hjernen. Hjernens funksjon og aktivitet er derfor helt avhengig av en jevn tilførsel av glukose fra blodet. En nedgang i blodglukosenivå på kan føre til kvalme, rastløshet og andre neurologiske symptomer.


En effektiv regulering av. Når sukkeret på den måde ikke kan komme ind i cellerne, bliver sukkeret i blodet og så stiger blodsukkeret. Når der er rigtigt meget sukker i blodet , udskilles der også sukker i urinen.


Hos en frisk person vil insulinkonsentrasjonen i blodet øke raskt etter et måltid. Når sukkeret i maten er blitt absorbert fra tarmene og blodsukkeret har gått tilbake til normalt nivå, vil insulinnivået også synke til vanlig nivå igjen. Beskriver antall glukosemolekyler per liter blod. Med blodsukkerkontroll mener vi hvordan blodsukkeret ligger gjennom døgnet.


Sukker i blodet Blodsukkernivåer refererer til mengden av tilstedeværende glucose i et individs blod. Ernæringsfysiolog Heitmann forteller videre at myndighetene i Norge anbefaler maks 10E fra tilsatt sukker , det betyr at maks av det totale energiinntaket bør komme fra sukker. For en gjennomsnittlig kvinne, med et tilfredsstillende nivå av fysisk aktivitet vil dette tilsvare cirka gram sukker per dag.


Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Hvorfor får man hypoglykemi?

Hormonet insulin som produseres i bukspyttkjertelen nedsetter blodsukkeret ved å åpne noen kanaler i cellene slik at sukkeret i blodet kan strømme inn. Ved diabetes som ikke behandles medikamentelt vil blodsukkernivået bli for høyt ved inntak av mye fordøyelige karbohydrater, for eksempel i form av mat med mye stivelse eller sukker. Dette skyldes nedsatt evne til å fjerne glukose fra blodet som følge av nedsatt produksjon av eller nedsatt sensitivitet for insulin. En lett føling kan behandles med mat eller drikke. Søte drikker som ett glass juice, melk, frukt, noen druesukkertabletter, honning eller et par sukkerbiter går raskt over i blodet og gir i løpet av 10–minutter den nødvendige blodsukkerstigningen.


Oplever man både forhøjede blod - eller urin-ketoner, er det et faresignal om, at man enten er ved at udvikle, eller at man allerede har en syreforgiftning, der kræver omgående behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg