onsdag 12. februar 2020

Så tenner vi et lys i kveld melodi

Så tenner vi et lys i kveld , vi tenner det for glede. De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. S tenner vi tre lys i kveld , for lengsel, hp og glede.


Nå tenner vi det tredje lys , det er et hellig tall. Vi venter på at kongen vår skal fødes i en stall. ADVENT av: Inger Hagerup.

Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Foresyng linje for linje og la klassen repetere til du hører melodien er på plass, før du går videre. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Jul og adventstiden er høysesong, og bare i desember tenner vi hele millioner stearinlys. Det viste seg at prisen ikke var synonymt med kvaliteten vi fikk.


Heller tvert i mot. Vi så faktisk ikke noen særlig sammenheng mellom pris og brennetid for lysene. Du vet det snart er jul når Beverly tenner lysene på Skagenkaien.


Jeg går inn igjen, henter et stearinlys og et halvfullt champagneglass, planter lyset i snøen, løfter glasset mot himmelen og sier gråtkvalt til meg selv: Dette er i hvert fall den beste første søndag i advent jeg noen gang har hatt.

Les hele teksten Lytt til denne sangen. Melodi : Johan Halvorsen. Sonjas sang til julestjernen. Vi tenner lys i desember, et lys for en ukjent venn. Vårt lys skal brenne ne for glede håp og fre så vi kan feire jul igjen.


Et lys i alt det blå, for store og for små, som feirer jul i bygd og fjell. Flott adventstake og pynt Eva. Originalt med lilla epler, det gjorde susen. Glede er ikke vanskelig å tenne lys for. Vi har også tent det første lyset.


Jeg har hatt en avslappende og lat helg. Søndagsvenninne var dessverre syk, så jeg fikk noen ekstra timer å pynte i huset på. Ha en fin første-søndag-i-advents- kveld. Jonas Skybakmoen er tilbake i NRK for å synge gamle og nye julesanger i det andre adventsprogrammet fra Kvilhaugen gård i Trondheim. Uke NRKsøndag 27.


Gamle slagere blir igjen nye hits når julemusikken tørkes støv av. Hver søndag i advent inviterer NRK til førjulsstund på Kvilhaugen gård i. Inger Hagerups dikt om å tenne fire adventslys er behagelig og befriende sekulært, med et lite forsøk på et endelig, politisk utsagn mot slutten: vi tenner lys for glede, tro, håp og aller mest for fred på denne lille jor der menneskene bor.

Trygge, allmenne prinsipper, noe alle kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg