mandag 3. februar 2020

Saftig sjokoladekake med rømme

Saftig sjokoladekake med rømme

Sjokoladekake i langpanne har lett for å bli tørr. Her lærer Mats Paulsen deg et triks for å tilføre fuktighet og gjøre sjokoladekaken saftig og god. Ingenting slår en kjempesaftig og smakfull sjokoladekake ! Denne kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.


Oppskriften er til liten langpanne. Nå skulle det vise seg at jeg glemte å ta i rømme , men kaken ble fantastisk saftig og god! Dette er kaken som er fantastisk samme dagen du baker den, men når du står opp dagen etterpå (og tar et stykke til frokost kaffen) så smaker den enda bedre.


Hopp til hovedinnhold. Rømme gjør kaken myk og saftig. Det søte liv Livet er deilig, bare. Supersaftig sjokoladekake 4gr smør dl vann ss kakao dl sukker beger rømme dl hvetemel ts salt ts natron egg Kok opp smør, vann og kakao.


Saftig sjokoladekake med rømme

Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme , hvetemel, salt, natron og lett sammenvispet egg. En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad.


Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhån da blir den bare enda mer saftig. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat. Den har vært brukt i alt fra bursdagsfeiringer til jobb. Og den er rett og slett perfekt!


Saftig sjokoladekake med rømme

En skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne er noe man ofte får bruk for, og denne kan virkelig anbefales! Saftig og veldig holdbar. Deigen til kjelesjokoladekake røres sammen i en stor kjele – så der har du bakgrunnen for navnet på denne kaken. Ikke bare er kaken enkel og praktisk å lage, den er dessuten usedvanlig saftig og myk.


Det kommer av at deigen inneholder både smør, egg, vann og. Ingen kan motstå en mørk, saftig sjokoladekake trur jeg. Lunken, fersk med ISKALD melk. Jeg kan i alle fall ikke. Da er jeg i himmelen- i noen øyeblikk.


Saftig sjokoladekake med rømme

Etter jeg fikk denne oppskriften har jeg ikke hatt bruk for noen andre. Det er rett og slett den perfekte sjokoladekaka i langpanne. Den blir saftig , høy og holder seg i flere dager. FOTO: Hilde Aasnæs.


Men den har allikevel blitt en av mine favoritter. Når kaken bakes med surmelk brukes natron som hevemiddel. Siden det er høysesong for kaker (skoleavslutninger, 17.mai, dåp, konfirmasjon, bryllup, osv) er det naturlig å begynne med en go enkel og ikke minst saftig sjokoladekake i langpanne. Denne sjokoladekaken er et svar til alle som mener det er mye enklere å lage kake ved hjelp av en pose.


Prøv denne oppskriften! En sjokoladekake MÅ være saftig for at den skal være god. Det har vært mange år jeg ikke har spist sjokoladekake grunnet minner av tørr kake som faller av gaffelen i mange biter og som må skylles ned med væske. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.


I denne kaken bruker vi rømme , noe som gjør den ekstra saftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg