torsdag 6. februar 2020

Sterke magesmerter

Vurdering av akutte magesmerter. Magesmerter - hva kan det være? Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter.


Sterke magesmerter

Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Luft kan være fryktelig vondt, men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Akutt innsettende sterke magesmerter og smerter som øker raskt i intensitet, bør umiddelbart undersøkes av lege. For dager siden fikk jeg kvalme og magesmerter. Drakk et glass melk for å se om det kunne roe litt ned. Kastet opp flere ganger.


Sterke magesmerter

SVAR: Hei jente 1 Ja, dette kan ha sammenheng med refluks. Ved reflukssykdom har man som oftest økt syreproduksjon. Noen har magesår som gir denne økte produksjonen. Sterke smerter som har oppstått plutselig omtales gjerne som akutt abdomen. Infeksjoner hos barn, for eksempel ørebetennelse og halsbetennelse kan gi samtidige magesmerter.


Diabetes og stoffskiftesykdommen porfyri kan også gi akutte magesmerter. Stress og mentale belastninger kan føre til magesmerter. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Ekstra fibertilskudd kan øke luftplagene hos enkelte. Du bør holde deg borte fra mat som du mener kan gi plager.


Dersom du sjeneres av mye magesmerter , bør du sannsynligvis ikke ha et kosthold med altfor fiberrik mat. Noen reagerer på enkelte typer karbohydrater, en diett med redusert mengde FODMAP kan være nyttig for mange. Den nye Slips kolleksjon.


Fri levering til Norge! Stort utvalg av herreklær. Sterke menstruasjonssmerter kan senke livskvaliteten.


Sterke magesmerter

Det finnes flere behandlingsformer som kan hjelpe, inkludert ting du kan gjøre uten å ta medisiner. Smertene blir verre på tom mage og lindres ofte når du får i deg litt mat og drikke – spesielt melkeprodukter. Sure oppstøt, kvalme og eventuelt oppkast. Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene.


Mange plages med magesmerter , og årsakene til plagene kan være mange. Det skilles mellom akutte og kroniske magesmerter , og noen svar kan du også få ut fra hvor i magen smertene sitter. Det samme gjelder ikke for sterke magesmerter , men det kan derimot ikke utelukkes at disse smertene opptrådde på grunn av migreneanfallet i seg selv.


Barn med magesmerter Barnet mitt har magesmerter - hva gjør jeg? Barn i alle aldre kan få magesmerter. SPØRSMÅL er ei jente på år. Kan også gi sirkulasjonssvikt (besvimelsestendens og blek, klam hud) hvis aorta sprekker (rumpert aortaaneurisme). Smerte, uavhengig av hvor den er eller hvor sterk den er, er alltid et symptom på noe, selv om det ikke alltid er noe alvorlig.


Du trenger ikke å overreagere eller prøve å gi deg selv en diagnose. Men du bør heller ikke ignorere det. Når du er bekymret eller har problemer med helsen, er det alltid best å oppsøke lege.


Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene. Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg