onsdag 19. februar 2020

Røde prikker i halsen

Finn laveste nettpris her. De fleste blir bra av kyssesyke innen fire til seks uker uten noen behandling. Sår hals med betennelse i mandlene kan være forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. Mandlene hovner opp og blir røde , noen ganger med et pussbelegg.


Candidasopp eller gonorrébakterien kan også gi halsbetennelse, men dette er sjelden. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen.

Utslettet sprer seg til ansiktet, halsen , overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager. Meslinger : Utslettet på kroppen er først småflekket og blekt rødt, senere blir det mer utflytende og brer seg ut over større områder med litt mørkere farge. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen.


Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen , kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel. Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske.


Typisk starter det bak ørene, for så å spre seg nedover halsen , kroppen og til slutt til armer og ben. Vannkopper: Utslettet starter gjerne på brystet og ryggen og sprer seg så til ansikt, hodebunn, armer og ben.

Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Kviser: Akne rammer ofte også halsregionen. Først var det bare et lite område på kragebeinet, senere ble det litt større, og lenger opp på halsen har det blitt et område på størrelse med en tikrone. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Der det foreligger forandringer, starter disse som små røde flekker som etter hvert hever seg litt over slimhinnen.


Slimhinnen i ikke-involverte deler av svelget ser normal ut. Det utslettet er rødt og det klør. Har prøvd å bruke hydrokortison men det hjelper ikke så mye. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender.


Stressutslett i ansiktet eller på halsen er svært vanlig. Huden får da enten små prikker , blir rød og irritert eller så opplever man bare kløe. Denne kan være noen centimeter i diameter, og opptrer ofte på øvre del av kroppen, overarmene eller halsen. Etter to til fire uker kommer det et utbrudd med tallrike, lignende, men mindre, flekker. Disse flekkene er gjerne litt ovale, røde , og ofte med litt flassing i periferien av lesjonene.


For omtrent uker siden begynte jeg å få ett par røde prikker på ryggen. Nå har jeg omtrent prikker spredt på overkroppen.

Prikkene har en grovere overflate enn annen hud. Siste dagene har det vært en liten tendens til feber. Hva er klumper og røde prikker på rompa mi? God informasjon om eksem og stressutslett SWISS CLINIC 27. Jeg vil ha de fjernet.


Feber, forkjlelsessyptomer og hovne og mme lymfeknuter, srlig p halsen og i. Munn og svelg, kreft, oversikt - Norsk Helseinformatikk rlig fr i overkant av 5personer i Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget. Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. Senere, etter de første tegnene, vises små hvite utslett på innsiden av kinnene, som kan vokse hver dag, danner lyse røde flekker i barnets hals og fusjonerer med hverandre. Med røde hunder, utslaget er dannet hovedsakelig på huden, men denne sykdommen kan sterkt øke halsen , det blir rødt, mandlene øker og blir sprø.


Det gjør ikke vondt og det oppstår i situasjoner hvor jeg blir litt nervøs og stresset. Kan jeg gjøre noe med det, spør en kvinne. Mange oppsøker hudlege fordi de blir bekymret, men de er ufarlige.


Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg