mandag 10. februar 2020

Symptomer på graviditet tidlig

Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Hvis man tror man er gravi er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravi allerede før dato for forventet menstruasjon har passert.


Symptomer på graviditet tidlig

Tidlige symptomer på graviditet. Prøver du å bli gravi og lurer på om noe er på gang? Noen symptomer debuterer tidlig , som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet.


Symptomer kan komme så tidlig som i uke fem til seks. Selvom tegnene er på plass, er det ikke hundre prosent sikkert du er gravi så ta en graviditetstest eller book en time hos fastlegen. Jeg har sett en liste over symptomer på graviditet her inne, men føler at den er litt mangelfull (ikke ta det personlig du som har laget den), i tillegg til at det hadde vært greit å se når tidligst noen symptomer kommer.


Derfor har jeg vært inne på et annet forum og skrevet ned når andre har kjent sine symptomer. Line på FB sendte oss denne, optikeren hennes mente at det kvar graviditeten som gjorde det. EKSEM Tone sendte denne på FB. Hun hadde litt eksem på kroppen tidligere , fikk ganske mye i første trimester, men så avtok det etter første trimester.


En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren. De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning. Det er langt fra sikkert, at du har alle symptomerne, hvis du er gravid. Du kan godt være gravi selvom du ingen symptomer har.


Der er kun er én helt sikker måde at vide på , om du er gravid. Ikke at have tegn på graviditet eller at få samtlige graviditetstegn fortæller ikke noget omkring, hvordan graviditeten i øvrigt kommer til at forløbe. Men andre har symptomer så tidlig som åtte DPO, eller snart etter en befruktet eggimplantat på livmorens liv.


Ni av ti kvinner har symptomer på graviditet ved uke åtte. Kvinner som prøver å bli gravide, kan være oppmerksom på kroppene sine for å se om de oppdager noen subtile endringer som tyder på tidlig graviditet. Om du opplever tidlige tegn på graviditet , kan dette være så tidlig som dagen rett etter du har hatt eggløsning, til flere uker etter at du skulle hatt din menstruasjon. Forskjellen på når du begynner å mistenke om det er graviditetstegn eller ikke, avhenger av hvor i livet ditt du befinner deg. Tror det tidligste et egg har festet seg som også er veldig sjeldent som jeg leste på nett er 4dpo.


Symptomer på graviditet tidlig

Så da kan det kanskje være noe annet du føler? Noen har litt symptomer etter eggløsning også og generelt lutealfase symptomer på grunn av økning av progesteron etc. Mange kvinner venter i spenning etter å kjenne tegn på at de er gravide. Noen blir kanskje nervøse fordi de ikke har merket noe ennå.


Det er viktig å huske på at alle svangerskap er ulike, og det er også graden av symptomer. Tidspunkt for de ulike symptomene vil også variere fra kvinne til kvinne. Og så er der dem, der slet ingen symptomer har før slutningen af graviditeten. Hvis du pludselig føler dig meget træt, uden årsag, så kan det være, at du reagerer på den øgede mængde af hormoner, som din krop producerer tidligt i graviditeten. Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken samt oversikt over de andre andre artiklene i serien Gravid -uke for uke.


Symptomer på graviditet tidlig

Klaffet det denne måneden, er du nå altså offisielt gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg