torsdag 27. februar 2020

Velge fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå.


Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.

Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Det er også mulig å velge lege utenfor kommunen.


Det er viktig å være klar over at alle universitetets studenter, ansatte og pensjonister har rett til å velge Helsetjenesten ved UiO som sin fastlege , understreker Steenfeldt-Foss. Når fastlegeordningen innføres, kan også dine barn under år bruke oss. Men i utgangspunktet skal alle ha mulighet til å velge fastlege. Dersom listene er fulle, skal kommunen finne løsninger i form av å rekruttere nye leger og eventuelt opprette nye hjemler.


Det kan også diskuteres om listeantallet skal økes hos den enkelte fastlege , dersom det ønskes, sier Øren.

Les også: Slik får du den fastlegen du. På Helsenorge kan du finne ut hvilken fastlege du har, se fastlegens adresse og telefonnummer, bytte fastlege , melde deg inn eller ut av ordningen, søke etter fastlege etter forskjellige kriterier, se hvor mange bytter som gjenstår og se hvem du har hatt som fastlege tidligere. Alle innbyggere kan selv velge sin fastlege ut ifra et register.


Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Alle studenter, med norsk fødselsnummer og som har betalt semesteravgift til SiO, kan ha fastlegen sin hos oss.


Våre fastleger er fordelt på tre legekontorer, og har mye kunnskap om vanlige helseproblemer for studenter. Du kan velge om du ønsker en legetime på legesenteret, eller som en videokonsultasjon der du er. En legetime varer i snitt minutter, og er fortrinnsvis forbeholt én. Bestill legetime, avbestill legetime, resept-fornyelse og andre henvendelser.


Velge eller bytte fastlege. Du kan velge eller bytte fastlege her på Helfo sine nettsider: Velg eller bytt fastlege her. Nettsider og kart til legesentre.


Under finner du lenker til legesentrenes nettsteder. Legesentrene er private og leverer allmennlegetjenester i fastlegeordningen etter avtaler med Kristiansand kommune. Du betaler også en høyere egenandel hos denne legen.


Fastleger i Nordre Follo. Oppdatert informasjon om fastleger og fastlegekontorer finner du på helsenorge. Du kan selv velge hvilken lege du vil ha som fastlege , men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen.

Det er frivillig å delta i ordningen, og du kan fritt velge en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel. Legeønsket skal i utgangspunktet etterkommes så langt det er ledig plass på fastlegens liste. Dersom den legen du ønsker ikke har ledig kapasitet, kan du sette deg på venteliste. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen.


Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Dette gjelder også studenter. Spørsmål: Kan jeg velge en gruppepraksis som fastlege ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg