onsdag 5. februar 2020

Senter for spiseforstyrrelser

Typiske tilbud er fysioterapi, selvhjelp, ernæringsveiledning, medisinering, støttegrupper og psykoterapi. Spiseforstyrrelser er farlige lidelser og man setter helsen sin på spill. Den aller farligste spiseforstyrrelsen er anoreksi, som øker risikoen for dødsfall fra fire til ti ganger i forhold til risikoen i befolkningen forøvrig.


Senter for spiseforstyrrelser

ROS Senter er et brukerorientert lavterskeltilbud med lett tilgjengelighet for mennesker som trenger noen å snakke med når forholdet til mat, kropp og trening har blitt en belastning i hverdagen. Tar tanker om mat, kropp og vekt for stor plass i livet? Står du nær noen med en spiseforstyrrelse ? Hos ROS kan du snakke med noen som forstår. Regional seksjon for spiseforstyrrelser (RASP) er en av fire regionale enheter i Norge som behandler spiseforstyrrelser , og har ansvaret for pasienter fra hele Sør- og Østlandet.


RASP har også en egen kompetanseenhet (kompetansetjenester) som arrangerer kurs for helsepersonell mv. Regionalt senter for spiseforstyrrelser er medlem av nasjonalt klinisk nettverk for spiseforstyrrelser. Vi gir et helhetlig og spesialisert behandlingstilbud til pasienter med ulike alvorlige typer spiseforstyrrelser i Helse Midt-Norge. Inngangsparti til døgnseksjonen ved Regionalt kompetansesenter for spiseforstyrrelser. Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn.


Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser. Selv om ortoreksi er en spiseforstyrrelse , er det ikke primært en kroppsvregning hvor målet er å bli tynnere, som er hovedfokuset i bulimi og anoreksi. Et resultat av ortoreksi er vektnedgang fordi man spiser veldig sunt og trener nokså mye.


De mest kjente spiseforstyrrelsene er anoreksi, bulimi og overspising eller tvangsspising. Tidligere ble spiseforstyrrelser behandlet på sykehus. Her gikk personene igjennom samtaler i grupper eller forskjellige behandlingsprogram. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


Senter for spiseforstyrrelser

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Enhet for spiseforstyrrelser tilbyr utredning og behandling av alvorlige spiseforstyrrelser. Vi tilbyr også rådgivning og veiledning til fastleger, helsestasjoner og til andre behandlere av pasienter med spiseforstyrrelse. Heldigvis fikk jeg tips om senter for spiseforstyrrelser , og etter samtaler og kurs der jeg fikk møte andre i samme situasjon kom vendepunktet.


Kontakt oss i ROS Rådgivning om spiseforstyrrelser for informasjon, råd og veiledning om spiseforstyrrelser og spiseproblematikk. Skoletilbudet ved Capio Anoreksi Senter ivaretas av Østfold Fylkeskommune. Dyktige lærere sørger for tett og godt samarbeid med hjemmeskolen til pasienten. Læs mere om spiseforstyrrelser hos voksne på Region Midtjyllands hjemmeside. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade arbejder både for mennesker berørt af en spiseforstyrrelse eller selvskade og for deres pårørende.


Senter for spiseforstyrrelser

Regional kompetansetjeneste for spiseforstyrrelser har som målsetting å gi informasjon om spiseforstyrrelser , heve kompetansen av behandling av pasienter med spiseforstyrrelser i Helse Sør-Øst og fremme ny kunnskap om spiseforstyrrelser. Det fins også andre spiseforstyrrelser , som overspisingslidelse, uspesifisert spiseforstyrrelse , atypisk anoreksi, og atypisk bulimi. Behandling kan foregå poliklinisk eller ved innleggelse. For de fleste pasienter vil poliklinisk behandling være tilstrekkelig, men for noen vil innleggelse i døgnenhet være aktuelt i deler av sykdomsforløpet. RSS tar i mot pasienter opp til år med alvorlige spiseforstyrrelser for utredning, diagnostikk og behandling.


Du vil bli møtt av ansatte eller frivillige som har erfaring med problematikken, enten selv eller som pårørende. Senteret har i tillegg i oppgave å gi konsultasjon og undervisning til spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten i lokalt hjelpeapparat. Vi behandler børn, unge og voksne med spiseforstyrrelser. Vi modtager patienter fra hele Region Sjælland.


CBT-E legger til grunn at overopptatthet av vekt, kroppsfigur og kontroll over matinntak er viktige opprettholdende faktorer i en spiseforstyrrelse. Pasienten skal være over år, og ha en BMI fra og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg