onsdag 5. februar 2020

Tredelt foreldrepermisjon 2018

Les mer om foreldrepermisjon og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet. Vet du egentlig hva dere har rett på som nybakt mamma og pappa? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Vi er for og vil bidra til rask behandling! Anette Trettebergstuen (Ap) i en SMS til NTB. Arbeiderpartiet sikrer tredelt foreldrepermisjon i ekspressfart. I regjeringsplattformen fikk Venstre gjennomslag for å innføre tredelt foreldrepermisjon.


Nå varsler regjeringen at endringen kan tre i kraft for barn født f. Valgfri del Det legges i utgangspunktet ikke opp til å utvide dagens samlede foreldrepermisjon på uker. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier hun vil legge fram forslaget om. Ifølge arbeidsmiljølovens kapittel har alle rett til foreldrepermisjon enten de er fast ansatt, vikar eller engasjert for et visst tidsrom. Arbeidsgiver skal varsles om permisjonen i god tid før permisjonen begynner (se frister i §12-7).


De som har rett på foreldrepenger i permisjonstiden må fremsette søknad til NAV. Vil innføre tredelt foreldrepermisjon for barn født etter 1. Regjeringen foreslår en tredelt foreldrepermisjon som øker fars andel til uker. Mødre tar ut ulønnet permisjon for å få fulgt de nasjonale ammerådene. Og det går da igjen ut over deres pensjon, livslønn og sykerettigheter, sier Holanger. Hvordan man bør arbeide for at det skal oppleves som en reell mulighet å følge nasjonale anbefalinger om amming innenfor rammen av en tredelt foreldrepermisjon.


Hvordan NSF kan bidra til at medlemmer som ønsker å ta ulønnet permisjon i forbindelse med omsorg for små barn er tilstrekkelig informert om økonomiske konsekvenser. Tredelt foreldrepermisjon vil bidra til likestilling i arbeidslivet. SKAL VURDERE: Norsk Sykepleierforbund skal revurdere sitt syn på tredelt foreldrepermisjon.


Da saken var oppe på NSFs landsmøte på Gardermoen, anbefalte det sittende forbundsstyret å fortsette å støtte en tredeling, forutsatt at mødre kan følge anbefalinger for amming, men fikk ikke støtte blant delegatene for å videreføre dagens politikk. Alle arbeidstakere har rett på foreldrepermisjon , enten du er fast ansatt, vikar eller har et kortere engasjement. Du må varsle arbeidsgiver om fødselspermisjonen snarest mulig, og senest tre måneder før permisjonen begynner.


Når du søker om foreldrepenger, må du legge ved en bekreftelse på termin. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Jeg var åpenbart for utålmodig og for optimistisk på norske menns vegne, sier hun til NTB. Noen ganger går man for fort fram, men når jeg nå jobber i ekspressfart med å legge fram den nye ordningen, så er det fordi jeg har tro på at dette vil være både til barnets og familiens beste, tilføyer hun. Det er Stortinget som avgjør hvor raskt saken kan behandles, men jeg jobber for at den nye ordningen med en del til mor og far, og en valgfri del, skal gjelde for barn født fra og med 1. I den nye regjeringsplattformen står det klart uttrykt at foreldrepermisjonen skal deles i tre like deler. Lønnsforhandlinger også for arbeidstakere i foreldrepermisjon Fra før av har arbeidstakere som er i foreldrepermisjon krav på å være med i lønnsforhandlingene.


Generelle tillegg som omfatter alle ansatte, eller den gruppen av ansatte som arbeidstakeren tilhører, skal også gis til personer som er i foreldrepermisjon. Ifølge den nyslåtte barneministeren vil tredelt foreldrepermisjon bidra til at flere menn kan bruke mer tid hjemme med barna sine, samtidig som familiene gis valgfrihet til å disponere uker av permisjonen helt fritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg