fredag 7. februar 2020

Refleksjonsnotat barnehagelærer

Jeg har vært på forelesninger om refleksjonsnotat , lest i boka av Bie og lest her på forumet. Jeg skjønner likevel ikke hvordan jeg skal sette det opp, hvordan det skal se ut, hva det skal inneholde eller noe som helst, når jeg nå sitter og har hjemmeeksamen. Skulle så gjerne sett et eksempel på. Målsetting: Bevisstgjøring, tydeliggjøring og ny forståelse. For å være en god barnehagelærer må man også ha et pedagogisk grunnsyn som hver dag må reflekteres over.


Valg du tar i løpet av en dag kan være resultater av dette grunnsynet, men uten god nok refleksjon, kan du ende med å handle vanemessig, så dagene blir de samme. Jeg er operert ganske mange steder, og har mistet følelsen rundt arret på flere av stedene. Nervene i huden som er skadet. Jeg ville ha tatt opp dette med fastlegen, og så evt fått re-henvisning til den som opererte deg.


Synes også du skal vurdere å gå til en anne. Noen kommentarer til refleksjonsnotat Å reflektere betyr å tenke etter eller tenke gjennom noe. Samtidig som en personlig refleksjon er av stor betydning for kompetanseutvikling. Refleksjonsnotat Momenter som er viktige å ta med når dere skriver refleksjonsnotat.


Konsentrer deg om dine reaksjoner, handlinger, holdninger og følelser. Beskriv helst en situasjon der du har vært deltager. Som barnehagelærer bruker du din faglige, pedagogiske og etiske kompetanse for å legge til rette for at barnegruppa og det enkelte barnet er trygt.


Du ser barnas individuelle styrker og behov, og sørger for at de opplever mestringsfølelse. HVA ER ET REFLEKSJONSNOTAT ? Velg tema som interesserer og engasjerer deg, det gir liv og inspirasjon til skriveprosessen. Betegnelsen ”notat” brukes fordi du som studenten kan bearbeide disse ytterligere etter tilbakemeldingene fra. Som ledd i psykiatripraksisen i modul skal du skrive et refleksjonsnotat om noe du har opplevd eller observert i praksisperioden.


I praksisperioden er det mange inntrykk. Formålet med notatet er å få anledning til å tenke litt i dybden rundt en situasjon som har gjort inntrykk på deg. I undervisningen diskuterer vi hverandres notater. Det er et viktig mål for studiet at dere som er. TABELL: Tabellen brukes i denne teksten for å gi en rask oversikt over fakta på en ryddig måte.


De ulike tekstelementene har ulik forntstørrelse. Praksisstudier inngår i flere av høgskolens profesjonsstudier. Du finner informasjon om praksisstudiene i studieplanen for ditt studium. Studenten skal reflektere rundt sin rolle som pedagogisk leder for medarbeidere. Knytt dine refleksjoner til relevant kunnskap (erfaring, rammeplan for barnehagen, litteratur, teori) om barnehagelærerens ansvar og rolle som pedagogisk leder og veileder for personalet i sin gruppe (avdeling, base el.l).


Andre ganger kan det være at eleven synes noe er vanskelig,eller opplever noe på arbeidsplassen som gir grunnlag for etisk refleksjon. Da kan et refleksjonsnotat være nyttig. Eleven får da satt ord på hendelsen og egne tanker , og kan senere ta dette opp med veileder fra skolen. Eg syns du skrive bra og det e kjekt å lesa bloggen din.


Må jo få med meg ka som skjer der borte på Stord. For ein vett jo aldri ka eg ende opp som;) Det va et bra refleksjonsnotat. Lykke te med eksamensinnspurten! Logg og refleksjonsnotat. Det er nyttig å skrive dem ned for å kunne ta dem fram igjen.


Notatet følger malen for Gibbs refleksjonsmodell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg