torsdag 13. februar 2020

Spinal stenose operasjon

Spinal stenose er en innsnevring av spinalkanalen. Prognosen tilsier at de fleste får god kontroll over plagene. Typisk er smerter i rygg og i beina, verst når man står og går og ofte bedre når man bøyer seg fremover. Våre ryggkirurger opererer spinal stenose på to forskjellige måter.


Operasjon av spinal stenose. De kan enten velge en konvensjonell operasjon ved at de fjerner forkalkninger, bløtdelsmasser og ben, slik at nerverøttene løper fritt.

Hun ser på meg og sier: Du vet at dette er risikofylt, jeg kan ikke garantere at du blir bedre, vi er veldig usikre. Det er mange årsaker, men det vanligste er etter slitasjegikt eller ryggvirvelforskyvning. Det er ofte eldre mennesker som får spinal stenose. Dette er det spesialisten som gjør. Det utvikler seg gradvis over mange år.


Man vet ikke med sikkerhet hvorfor den enkelte får spinal stenose i ryggen. Innsnevringen kan trykke direkte på ryggmargen eller på nerverøttene som forgreiner seg ut fra ryggmargen. Ofte er det forårsaket av forkalkninger i leddene (spondylose).

Gjennomsnittsalderen for pasienter med spinal stenose er år. Hvis trangheten er i nakken kan dette gi symptomer med dårligere funksjon og nummenhet i hendene, og noen ganger ustøhet ved gange. Denne tilstanden kalles cervical spinal stenose , og bør utredes av spesialist i nevrokirurgi.


Ved tranghet i korsryggen kan man få forskjellige symptomer, hvor kraftsvekkelse ved gange er den vanligste. Både prolaps og spinal stenose kan gå over av seg selv, men dersom smertene ikke gir seg etter en periode på et par måneder, kan operasjon være riktig for deg. Deres erfaring og kunnskap er din beste garanti for et best mulig resultat. Veiledet trening og gjenopptrening er hva danske Sundhedsstyrelsen anbefaler ved lumbal spinal stenose , mens leddmobilisering kun skal være et alternativ ved samtidige ryggsmerter, ifølge fysio. Vi minner også om at du finner en video med øvelser nederst i artikkelen.


Normalt har ryggkanalen en trekantet form som gir god plass til ryggmargen. Hva er spinal stenose ? Flere faktorer kan være av betydning. Hovedbudskapet i animasjonen er gyldig, men detaljer kan være utdatert etter produksjonsdato.


Ryggen består av ryggvirvler. Disse virvlene som står oppå hverandre, danner en kanal som beskytter den skjøre ryggmargen. Noen ganger vil denne kanalen som ryggmargen ligger i, bli innsnevret. En slik innsnevring kalles en stenose.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser.

Spesielt kan operasjonen redusere utstrålende smerter (isjias) og. Den vanligste formen for spinal stenose er degenerativ (slitasjebetinget) og forekommer hyppigst hos personer over år. Det finnes mange mulige årsaker til at det kan oppstå en innsnevring av spinal - og rotkanalene i ryggsøylen, det vil si spinal stenose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg