mandag 17. februar 2020

Spenningshodepine

Det er litt flere kvinner enn menn som plages med denne typen hodepine. Som oftest er det knyttet til stress, sinne og overbelastning. Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine og vanligvis ganske mild.


Noen opplever spenningshodepine en gang i blant, mens andre plages flere ganger i uken. Det er viktig å skille spenningshodepine fra f.

Hortons hodepine, eller hodepine som et symptom på annen sykdom i kroppen f. Mange mennesker med spenningshodepine kan oppleve å ha tilfeller av migrene med eller uten aura. Smerter i hodet og nakkeområdet er svært vanlig. Kvinner plages tre ganger så ofte som menn av alle de vanligste typene hodepine som migrene, spenningshodepine og cervikogen hodepine (hodepine på grunn av nakken). Hodepinen opptrer som regel episode vis, og kan vare i flere dager. Tidspress, gjerne kombinert med lite søvn, er en vanlig årsak.


Noen mennesker får raskt hodepine under press, andre har andre reaksjonsmønstre og psykiske ventiler.

En annen vanlig årsak til hodepine er bivirkninger av medisiner. Dette kan ligne på spenningshodepine , men er heller ikke det samme. Smertene blir ofte beskrevet som et stramt bånd rundt hodet og over pannen. Den kan imidlertid utvikle seg til en kronisk tilstand der hodepinen ikke synes å ha sammenheng med noen åpenbare psykologiske faktorer. Omtrent prosent av alle hodepiner er av denne typen og prosent av pasientene er kvinner.


Det er ofte en bilateral (tosidig) smerte og blir beskrevet som et bånd rundt hodet som nesten alltid starter i bakhodet, men den kan også forekomme på en side. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Hodepine er noe de fleste av oss opplever en gang i livet.


Normalt sett er hodepine ufarlig og kan behandles med god effekt. Ny og kraftig hodepine som man ikke har opplevd tidligere skal man ta på alvor. De vanligste typene av hodepine er spenningshodepine og migrene.


Stram nakke er med på å utløse mange typer hodepine. Og ikke minst livsstil,. Det kan enten være episodisk eller kronisk hodepine.


Ofte begynner det som muskelspenninger i nakke og skuldre som sprer seg til bakhodet og frem mot pannen.

Hodepinen antas å skyldes muskulære eller psykiske spenninger, men dette kan ikke påvises hos alle pasientene. Smerten er jevnt verkende og kan ofte beskrives som et bånd rundt hodet. Den økte spenningen er gjerne et resultat av stress, psykisk påkjenning, feil arbeidsstilling eller for lite søvn. Stort medisinbruk, dårlige arbeidsstillinger og dårlig inneklima kan være med på å utløse spenningshodepine eller migrene. Slik spiser du vekk hodepinen.


Tusener av typer hodepine. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Jeg ble også fortalt at når man har spenningshodepine , vil det ta noe tid før det går over, jeg fikk vite at det er veldig individuelt. Nei, angst og panikkanfall er absolutt ikke gøy, men jeg prøver å finne teknikker som kan hjelpe meg når det står på. Sliter du med spenningshodepine og migrene?


Vi gir deg noen enkle råd. Bruken av Paracetamol har tredoblet seg de siste årene, og mange vet kanskje ikke at langvarig bruk av smertestillende tabletter kan føre til kronisk hodepine. Dette blogginnlegget vil gi deg noen enkle råd for hvordan du skal får redusert bruken av smertestillende og redusere plagene med spenningshodepine og migrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg