tirsdag 18. februar 2020

Klamydia kondom

Stort utvalg av kondomer hos Luxplus. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Klamydia er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge.


Ubehandlet klamydia kan føre til sterilitet, spesielt hos kvinner.

Klamydia forebygges med bruk av kondom og behandles med antibiotika. Smitteoppsporing er også et viktig forebyggende tiltak. Har du testet positivt på klamydia , bør dine seksualpartnere de siste månedene også bli testet for sykdommen. Slik forebygger du klamydia.


Personer som er under år, anbefales å teste seg etter hvert partnerskifte. Kondom beskytter hvis det blir brukt riktig. Aktiv smitteoppsporing er et viktig forebyggende tiltak.


Det innebærer at når en person er smittet, bør seksualpartnere de siste seks - tolv månedene undersøkes.

Kilde: fhi) Siden du kan være smittet med klamydia uten å kjenne plager av noe slag, bør du få testet deg for klamydia hvis du skifter partner, særlig dersom du er ung (under år). Behandlingen er gratis. Klamydia kan enkelt behandles med en kortvarig antibiotikakur.


Du blir ikke immun mot infeksjonen, så selv om du har hatt klamydia før, kan du få det på nytt. Du bør derfor teste deg for klamydia hver gang du har sex uten bruk av kondom , med en ny partner. Klamydia smitter ved at du har sex med en person som har klamydia. Derfor er det viktig at du unngår å bli smittet, og unngår å smitte andre.


Nordmenn er dårlige på å bruke kondom. Førstevalget til behandling av klamydia er doksycyklin i én uke, mens éngangsdose med azithromycin er et alternativ. Både doksycyklin og azithromycin har trolig en effekt mot genital klamydia på over. Ved anorektal klamydia ser det imidlertid ut til at engangsdose med azithromycin har mye dårligere effekt enn doksycyklin.


Ved ubehandlet infeksjon, kan den hos kvinner bre seg opp til egglederne og forårsake en betennelse (), og hos menn bre seg via sædlederne til bitestiklene og forårsake en betennelse (epididymitt). Nå kan du bestille fra Vitusapotek på nett. Bestill fra Vitusapotek på nett. Finn informasjon om din resept her!


Her kan du bestille klargjøring.

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Ubehandlede infeksjoner kan hos et fåtall medføre komplikasjoner som bekkeninfeksjon, svangerskap utenfor livmoren, infertilitet og kroniske underlivssmerter.


Det er ikke kjent hvor stor risikoen er for langtidskomplikasjoner som følge av ubehandlet klamydia. Klamydia , kjønnssykdom forårsaket av bakterien Chlamydia trachomatis. Bruk av kondom forebygger smitte. Navnet henspiller på at bakterien kan gi trakom (kronisk øyebetennelse).


Den enkleste måten å beskytte seg mot klamydia er å alltid bruke kondom ved samleie. Barn kan også smittes ved fødsel. Inkubasjonstid klamydia. Det tar omtrent 5-dager fra man er smittet til man kan merke symptomer på klamydia. Vi vil anbefale alle som har hatt sex med ny partner uten kondom om å teste seg for klamydia , gonore og mykoplasma, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norden.


Du bør teste deg dager eller mer etter mulig smitte for å få et mest mulig sikkert prøvesvar. For å beskytte deg mot klamydia og andre kjønnssykdommer, må du bruke kondom. Infeksjonen er lett å behandle, men ubehandlet klamydia kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer.


Riktig bruk av kondom er den beste måten å beskytte seg på. Husk kondom og forhør deg eventuelt om sykdommer. Det er sjeldent at menn blir sterile av klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg