fredag 14. februar 2020

Medisiner til utlandet

Medisiner til utlandet

Medisiner på utenlandsreise. Du må alltid kunne dokumentere at du eier reseptpliktige medisiner som du har med til eget bruk. Hvor mye du har lov til å ta med varierer med type legemiddel, hvor du skal reise og hvor lenge. Uten en medisinsk erklæring fra en norsk lege kan man kun medbringe en mengde som tilsvarer ukes forbruk. Hvis man har en medisinsk erklæring fra en norsk lege kan man ta med legemidler for måneds forbruk.


Medisiner til utlandet

Skal medisinen oppbevares kaldt, ta med kjøleelementer og termobag. Pass på at medisiner som skal oppbevares i romtemperatur ikke legges steder hvor det blir veldig varmt, for eksempel i en vinduskarm. Hva heter medisinen i utlandet ? Husk at de fleste merkenavnene vi er vant til i Norge ikke eksisterer i utlandet.


Som oftest er det tilstrekkelig å oppbevare legemidlene i originalemballasjen med apotekets etikett på eller ta med resepten. Skal du ha med deg flytende medisiner , må du være forberedt på å måtte smake på medisinen i sikkerhetskontrollen, men medisiner er unntatt fra regelen om maksimalt 1ml væske som normalt gjelder ved flyreiser. Import av legemidler til personlig bruk ved forsendelse Postforsendelser med legemidler (både reseptpliktige og reseptfrie) fra utlandet er ikke tillatt og kan bli stoppet i tollkontroll. Hensikten med et strengt regelverk er å hindre feil bruk og beskytte forbrukere mot falske og ulovlige legemidler.


Bruk vår ekspresspakke til utlandet – QuickPack – når det virkelig haster. Adressering, innhold og innpakking Tips til hvordan du bør pakke inn sendinger, hva er forbudt å sende, og eksempler på adressering til utlandet. Beslag foretatt i utlandet , og av andre enn tollvesenet, er ikke med i statistikken. Du er i din fulle rett til å ta med medisiner på reise, så lenge det er til personlig bruk. Både reseptfrie og reseptpliktige medisiner kan bli stoppet i postsendinger fra utlandet.


Selv om du har fått resept av norsk lege for en bestemt medisin gir det ikke rett til å kjøpe tilsvarende medisin på internett fra utlandet. Husk at et produkt kan regnes som medisin i Norge selv om det ikke er slik i landet produktet importeres fra. Oppdatert informasjon for markedsførte legemidler i Norge til human- og veterinærmedisinsk bruk. Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. Hvordan er det med å ta med seg medisiner en bruker til land som Italia og Spania? Må en ha noe dokumentasjon, eller kan en bare putte det en bruker i kofferten uten å få noe problemer?


Det er litt ymse medisiner det er snakk om. Noe uten resept, men også litt valium og et par paralgin forte. Helfo har ansvaret for medisiner , resepter og dekning av helseutgifter i forbindelse med utenlandsopphold. Bekhterever’n spurte dem om regelverket for å ta med seg biologiske medisiner når man flytter permanent til utlandet , men de rakk ikke å svare på spørsmålene våre innen fristen og ba oss ta kontakt med de enkelte helseforetakene. Ikke kjøp legemidler du ikke kjenner til.


Sigurd Hortemo, som er overlege ved Statens legemiddelverk, forteller til KK. Norge, men ikke i det landet du oppholder deg i, er det et par ting du bør være oppmerksom på. Bruk verktøyet nedenfor når du skal sende en pakke til utlandet og gjør alt klart hjemme. Slik gjør du det: Pakk godt inn det du skal sende. Velg vekt og hvor pakken skal sendes.


Medisiner til utlandet

Fyll ut tolldokumentet, adressekortet og betal for frakten. Skriv ut dokumentene og husk å signere tolldokumentet. Ta med utskriften og pakken til Posten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg