tirsdag 25. februar 2020

Sykdommer i nervesystemet

Sykdommer i nervesystemet

Nevrologiske sykdommer omfatter et vidt spekter av tilstander, mange av dem alvorlige og til dels invalidiserende. Noen av sykdommene er relativt vanlige, slik som migrene og andre former for hodepine, mens andre er svært sjeldne og kun forekommer hos noen få pasienter per år i Norge. Sykdommer i nervesystemet.


Sykdommer i nervesystemet

Brødsmulesti Store medisinske leksikon. Hode, hjerne og nervesystem. Nervesykdommer kan ha mange årsaker, for eksempel forgiftninger, infeksjoner eller svulster. Hjernen kan bli skadet av blodpropp og hjerneblødning, hodeskade, giftstoffer, infeksjoner, aldersforandringer, svulster. Vi er født med et bestemt antall nerveceller.


Denne kategorien har følgende underkategorier, av totalt 4. Et stort antall sykdommer , som skyldes skade på membranene av myelinfibre i nerver, kalles vanligvis en demyeliniserende sykdom i hjernen. Den gitte prosessen er forbundet med mange grunner: det kan være virus, infeksjoner og også allergiske reaksjoner av en organisme. Her kan du lese om sykdommer og tilstander som kan oppstå i hjernen og nervesystemet. Ved flere hormonsykdommer finnes det gener som disponerer for sykdommen. Noen hormonelle forstyrrelser krever livslang behandling med medikamenter og er således en kronisk tilstand.


Nervesystemet er en fellesbetegnelse på alt nervevev i kroppen. Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Forstyrrelse av nervesystemet som oppstår på grunn av tilstedeværelsen av skade eller sykdom , med alvorlige konsekvenser for hele organismen.


For tiden er et stort antall sykdommer i nervesystemet blitt isolert. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender. Annonser på forskning. Nyhetsbrev Stillingsmarked.


Dette er et system som kan sette i gang autoimmune sykdommer , som er en stor gruppe sykdommer der immunsystemet angriper sine egne friske celler i kroppen. Alzheimers sykdom er en type demenssykdom som cirka prosent av personer med aldersdemens lider av. Redusert kraft for ekstensjon av fingrenes grunnled ekstensjon av håndledd og abduksjon av tommel (fallhånd).


Eventuelt sensibilitetstap på dorsalsiden mellom 1. Sammendrag og besvarelse av spørsmål om sykdommer i nervesystemet. Spørsmål er tatt fra st. Universitetet i Agder. Nevrologi er den medisinske spesialiteten som omhandler sykdommer i nervesystemet , det vil si i det sentrale nervesystem (hjernen og ryggmargen) og i det perifere nervesystem (alle de av kroppens nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen).


Også enkelte muskelsykdommer hører til nevrologien. Parkinsons sykdom og parkinsonisme er kronisk progredierende tilstander og rammer i hovedsak personer over år. Debut av sykdommen kan være uspesifikke symptomer som søvnproblematikk, obstipasjon og slitenhet.


Gradvis utvikling av funksjonsproblemer med langsomme bevegelser og klossethet er typisk. Det er stor variasjon i styrken av symptomer. Krampaktig tilstivning i hals- eller ansiktsmuskulatur, ofte med dreining av hodet mot en side, kan opptre ved sykdommer i hjernen, såkalte dystonier.


Sykdommer i nervesystemet

Ekte skrivekrampe kan også være en slik dystoni. I tillegg finnes det en del sjeldne muskelsykdommer som medfører krampaktig tilstivning i muskulaturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg