fredag 14. februar 2020

Sopp i underlivet smitte

Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud.


Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake.


Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet ? Soppinfeksjon i skjeden er forårsaket av sopp som kalles Candida albicans og Candida glabrata. Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis.


Har begge soppinfeksjon, kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles samtidig. Underlivssopp er vanligvis lett å behandle. Kommer den stadig tilbake, er det en risiko for underliggende sykdom, som for eksempel diabetes. Oppsøk lege hvis dette gjelder deg. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.


Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden.


Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Det finnes eksempler på at partnere kan smitte hverandre med soppinfeksjon. Ved tilbakevendende soppinfeksjoner kan det derfor være behov for behandling av partneren også.


Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Kan sopp i underlivet smitte ? Det du beskriver kan godt være sopp i underlivet. Om du velger å ta en soppkur og se før du evt.


Har du hat usikker sex bør du også sjekke deg for mulig smit. Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Har du først hatt sopp i underlivet , er det en viss sjanse for at du vil få det tilbake flere ganger, mener gynekologen.


I hovedsak behandles partner kun ved symptomer på sopp , men også ved hyppig tilbakefall hos kvinner kan man prøve partnerbehandling. Det kan man, og man kan smitte partner ved samleie. Andre årsaker til utslett, kløe og svie i underlivet.


Kløe og utslett i underlivet kan oppstå også uten en form for infeksjon, som for eksempel slik som nevnt tidligere kan ph-verdiene i underlivet forårsake ubalanse i underlivet som kan føre til irritasjon, til og med sopp. Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske.


Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg