onsdag 5. februar 2020

Uvi gravid symptomer

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Schneeberger C, Geerlings SE, Middleton P, Crowther CA.


Interventions for preventing recurrent urinary tract infection during pregnancy. Infeksjonen forårsakes av bakterier eller andre mikroorganismer. Hyppig vannlating og svie ved vannlating er vanligste symptomer. Den skyldes som regel bakterier som kommer inn i urinblæra.


Vannlatingen kan være smertefull. Man opplever svie, hyppig vannlating og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating. Dette kan bety at du har nyrebekkenbetennelse som må behandles straks.


Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Det er ikke alle typer antibiotika som er trygt å bruke hvis du er gravid. Det er behov for mer forskning for å kunne si hvor lenge du trenger å bruke antibiotika og hvilken antibiotika som har best effekt.


Det skyldes som regel bakterier som har kommet inn i urinrøret. Der finner man eventuelt oppvekst av bakterie som gir en asymptomatisk UVI. Dette anbefales gjort med alle gravide, sier Løvendahl Mogstad. Denne formen for urinveisinfeksjon er altså uten symptomer , så kvinnen kjenner ikke de vanlige tegnene på blærekatarr.


Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske). En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll. Svie under og etter vannlatingen.


Smerter i nedre del av magen. Symptomene kommer relativt raskt, ikke langsom utvikling av sykdommen. Viktig å behandle UVI som gravid og veldig vanlig ikke ha symptomer. Urinen kan lukte vondt. Men kan være andre bakterier i prøven sånn sett og ikke nødvendigvis UVI så ville ringt opp igjen og spurt.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Kvinner kan ha urinveisinfeksjoner uten å kjenne noen symptomer. Noen får litt feber.


Komplikasjoner: En ubehandlet blærekatarr vil over tid kunne utvikle seg til nyrebekkenbetennelse. Ubehandlet urinveisinfeksjoner kan også gi for tidlige rier. Uten behandling vil cystitt vanligvis gi symptomer i et par uker og bakteriuri i et par måneder, eller komplikasjonen pyelonefritt.


Har kvinnen i tillegg symptomer som feber, frysninger, flankesmerter, kvalme eller brekninger, tyder dette på pyelonefritt, altså en komplisert øvre urinveisinfeksjon. Det bobler bak skambeinet, stikker i lysken, kvalm som fy og veldig vondt i hodet. Tisser mye som stemmer overens med UVI men det svir ikke! Lukter ikke rart heller G testene er helt hvite. El testene er gradvis sterkere og var positiv i går, som er forenelig med at tanta skal komme.


UVI er den vanligste infeksjonen i den eldre delen av befolkningen, og forekomsten er størst blant pasienter på sykehjem (1). UVI er en samlebetegnelse på infeksjon i urinveiene, og pasienten smittes vanligvis av sin egen tarmflora. Tilstanden fører i mange tilfeller til plagsomme symptomer og i verste fall sepsis og død (2). Det er en grunn til at de tester oss for UVI hver gang, og belive me - leger skriver ikke ut medisin til gravide hvis det ikke er påkrevet. Jeg hadde symptomer på UVI og utslag på test og fikk ikke medisin men beskjed om å prøve å drikke mye og og suredrikker (tranebær og appelsin) og ta ny test om en uke.


Hvis du har bakterier i urinen, men ikke har noen symptomer , skal du kun behandles hvis du er gravid. Gravide med denne tilstanden føder ofte for tidlig og har tendens til å få nyrebekkenbetennelse, hvis de ikke blir behandlet. Eldre mennesker kan ha andre symptomer for eksempel kun feber eller forvirring, sløvhet, appetittløshet eller generell uvelfølelse. Det må tas en urinprøve for å se etter tegn på infeksjon.


Det kan også være nødvendig å ta en blodprøve. Samleje kan sommetider medføre, at bakterierne lettere kommer op i blæren. Selv om positiv graviditetstest og uteblitt menstruasjon er de eneste sikre tegnene på graviditet, kan kroppen røpe seg på mange andre måter også.


Blødende tannkjøtt, smerter i korsryggen, metallsmak i munnen og flere andre rare symptomer kan være tidlige tegn på graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg