tirsdag 25. februar 2020

Røde prikker barn

Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. De opptrer som små, flate og røde prikker , som kan utvikle seg til blemmer eller forhøyede prikker. Dette er vanligere blant yngre barn , sier Ringnes.


Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper. Det er ikke greit å vite hva du skal tenke når barnet sitter strålende opplagt i senga, men har et form for utslett på huden.

Hva kan utslettet egentlig være? Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Utslettet dukker oftest opp i. Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Etter hvert dannes små skorper.


Ofte ses en blanding av både prikker , blemmer og skorper. Sykdommen er svært smittsom fra dager før utslettet oppstår til blemmene er tørket inn, ca.

Ved vannkopper oppstår det røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Noen får flere enn andre. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender.


Den femte barnesykdom er en virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom fem ogår. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Det er flere typer av sykdommer som kan gi utslett, både de vanlige barnesykdommene, og andre infeksjonssykdommer. Med prikker regner jeg med at du mener et utslett hvor hver enkelt utslett, flekk eller prikk er lett å skille fra naboprikkene og har en størrelse omtrent som et knappenålshode. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling.


Over halvparten av alle nyfødte barn får såkalt nyfødtutslett (erythema toxicum) et eller annet sted på kroppen. Det består av røde flekker på til millimeter. Ofte ser man også små prikker som blir gulhvite når man trykker på huden.

Nyfødtutslett forsvinner vanligvis etter noen få dager. Små, røde , flate prikker som ikke forsvinner når du presser et glass mot dem, kan være underhudsblødninger, såkalte petekkier. Petekkiene kan ha flere årsaker, men skal alltid tas alvorlig fordi de kan være et symptom på hjernehinnebetennelse.


Les mer om hjernehinnebetennelse. Grupper av små, kløende prikker kan være vannkopper. Huden blir hissig rd med sprekkdannelse og flassing, ofte med kle) og bleieeksem (rdt og srt irritasjonsutslett i).


Røde prikker i huden barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg