torsdag 19. oktober 2017

Oppskrift på grovt brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner.

Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Endelig en rynkekrem som virker. Ha deigen ut på et melet bakebord.

Del deigen i to like store emner. Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Det blir brød i 2L form. Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint.


Hvetemel er det mest brukte melet, det inneholder mest glutendannende protein, som er viktig for å deigen til å bli sammenhengende og smidig og til et brød som hever seg og ikke smuldrer. Begynn alltid med de grove melsortene når du baker. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød.


Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød.


Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrø samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere.


Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan bake vellykkede brød. Hev frokosten med hjemmelaget grovbrø nøttebrø loff, eller knekkebrød.

Lek deg med ulike typer mel, korn, nøtter og tørket frukt og gled deg til den gode duften av bakst når det er ferdig. Husk å la de ulike typene brød hvile litt før du skjærer i dem. Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B og her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker.


Halvstekte brød fra bensinstasjonen kan smake godt med en gang det er stekt, men disse brødene mister smaken og blir vonde etter kort tid. Hjemmebakte brød holder lenger og smaker bedre lenger. Brød og kornprodukter er viktige i dagens måltid.


Brød , mel og gryn er fettfattige og bidrar med mange viktige næringsstoffer. Arbeid inn hvetemel til en smidig glatt deig. Dekk til bakebollen og la brødet heve ca min. Nybakt brød i matpakken?


Legg dem i smurte former. Dessuten smaker hjemmebakt ekstra godt! Her finner du en rekke gode brød og lettbakte scones. Vi har sortert ut brødene i den hvitt, mørkt, knekkebrød og surdeig.


Flatbrød var lenge det norske nasjonalbrødet, før vi begynte å bake med gjær. Nå er ingenting mer norsk en et godt grovbrød. Vi har tradisjon for å spise grovt brød til både frokost, formiddags og kvelds, og i mat­­­­- pakka skal brødet være grovt. Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost eller kveldsmat.


Bruk gjerne hvetegrøpp i denne oppskriften, som er enda grovere enn sammalt hvete. I hvetegrøpp er hele kornet malt til mel. Kan også erstattes med andre typer grovt mel. Oppskriften er til stk brød. Kos deg med dette lettbakte, saftige og smakfulle grove brødet med revet gulrot og nyttige frø.


Deigen blandes kvelden før, og står kaldt over natten. Derfor holder det med en liten mengde gjær. Matpakke kan være så mangt, men skal det være brødmat så er et godt og næringsrikt brød det aller beste utgangspunktet. Jeg har her bakt et brød som betegnes som grovt på brødskalaen, og som er ypperlig å benytte i matpakken. Foretrekker mer grovt mel, mindre fint, mindre gjær og lengre hevetid.


OPPSKRIFT : Grovt kneippbrød Én kilo jordskokker og halvannen kilo hvetemel gikk med da Tareq Taylor bakte jordskokkbrød i Hygge i hagen. Brød med grønnsaker gir en annen saftighet enn hvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg