tirsdag 17. oktober 2017

Sunn mat barn

Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her. Hva vil du lage idag?


Lag mat med MatPrat i dag.

Se alle våre sunne oppskrifter her. Ernæringsrådgiveren gir deg dagsmeny, ukemeny og fristende oppskrifter på sunn mat for barn. Sunt kosthold for barn er ikke vanskelig å få til. Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage. Her gir vi deg våre tips og oppskrifter på sunne og raske middager.


Et sunt kosthold er viktig for vekst og næring. Få tips til hva matpakken, frokosten og middag til barn og ungdom bør bestå av her.

Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker. Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får tommel opp fra juniorene.


Barn kan gjerne få litt myk margarin på brødskivene. Hvis det er bekymring for overvekt, kan det imidlertid være lurt å droppe margarinen. Litt smøreost eller annet smørbart pålegg gjør margarin overflødig. Barn som vokser lite kan kanskje ha godt av litt ekstra margarin på skivene. Variér gjerne mellom påleggssortene.


Disse oppskriftene bør falle i smak hos de fleste barn. Dessert til forrett Elna Høyer-Dahl (41), redigerer og mamma. På Bondi Beach i Sydney ligger familiebedriften Bondi Surf Seafoods. Her selger far og sønner de herligste retter med fersk sjømat. Skolemat – mat og måltider for barn i skolen.


Sultne barn kan ha vanskelig for å konsentrere seg.

Skolemåltidet er derfor viktig for både trivsel, helse og godt skolemiljø. Lær barna til å velge næringsrik mat ved å ha den rette typen snacks tilgjengelig, og snakk heller om hverdagsmat og ”av og til ”- mat , i stedet for sunn og usunn mat. Fra barn er 8-måneder kan de aller fleste følge resten av familiens kosthol helt eller delvis.


Ettersom barn vokser raskt og har små mager trenger de å spise ofte, og de har et stort behov for vitaminer og mineraler. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Barn (og voksne) elsker mat som ser morsom ut, og her har vi samlet idéer som virkelig får igang kreativiteten #128512; Følg oss gjerne på Pinterest der vi har samlet våre beste idéer for morsom mat , frokost inspirasjon, sunn snacks og mye mer! Slipp barna løs på kjøkkenet!


La barna lære å lage mat med nettstedet MatStart. Her finnes det enkle, gjennomarbeidede oppskrifter på frokoster, etter skoletid-retter, middager og kosemat. Mat og måltider i barnehagen – samisk. Annet informasjonsmateriell.


Siden barn gjerne er opptatt av hvor mange ting de får, kan det være smart å velge små ting. Begrense kunstige tilsetningsstoffer. Margit Vea blogger om barn og mat , har skrevet flere bøker om barnemat og holder kurs og foredrag om temaet.


Mattilbudet varierer i de ulike barnehagene og SFO. Det viktigste er at maten som blir servert er sunn og i tråd med kostholdsanbefalingene. Bestilling av mat gjennom våre samarbeidspartnere sikrer sunn og god mat i riktige porsjoner. Les mer om kosthold og helse hos barn. Barn og unge trenger forbilder som forteller dem at vanlig mat er bra.


Spiser ikke barna fisk, sier du? Det er sunn mat som barn liker! Da har du ikke funnet riktig fisk i riktig form ennå! I dagens dagligvarehyller får du fisk i bolleform, kakeform, pinne- pålegg- og hjerteform, til å stekes, smøres på brødskiva eller dyppes i soyasaus og spises rå. Og utvalget av oppskrifter er uendelig.


Plusstid har også snakket med Linda Stuhaug som – i tillegg til sin egen populære blogg der flere tusen er innom hver dag – nylig har gitt ut boka Opptur med sunn mat. Sunn mat som lidenskap. Der deler hun raust av både oppskrifter og kostholdserfaringer.


Mange matvarer er pakket inn slik at både barn og foreldre oppfatter det slik at den er spesielt beregnet på barn. Da er det jo lett å tro at den maten er særlig sunn for barn. Hos Sunkost finner du go sunn og næringsrik mat og drikke til hele familien.


Rett og slett de litt smartere alternativene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg