mandag 16. oktober 2017

Isofix sete i bil uten isofix

Om setet bare kan festes med isofix så kan du ikke bruke det i bil uten isofix. Men mange seter kan festes med både isofix og bilens belte. Del dette innlegget. Med fare for å ha misforstått deg, så kommer det jo an på stolen.


Basen står fastmontert i bilen vår, men setet scorer veldig bra kun festet med bilens belter. Så skal jeg noe sted i en annen bil , som sammen med min mamma, så kan stolen enkelt og trygt festes kun med bilens belter.

Er det noen som kan anbefale et barnesete for baby (ikke 0-kg men 9-kg, tror det heter klasse 1) som er bra for barnet å sitte i, bra trafikkmessig og uten isofix ? Kan nevnes at det må være god benplass da guttungen vokser i lengden som bare rakkern. Du må være klar over at ikke alle isofix -barneseter kan brukes i alle isofix - biler. Mange barneseteprodusenter opererer med egne lister over isofix -godkjente bilmodeller. Husk alltid å sjekke om din bilmodell står på denne listen før du kjøper et slikt isofix - sete.


I andre enden av skalaen har jeg hørt eksempler på biler der det koster fra rundt 10. Det er ikke noe godt tegn. Før kjøreturen: Slik sikrer du barna i bilen.


Systemet bruker ikke de ordinære bilbeltene, men egne festepunkter plassert mellom sete og seterygg i baksetet.

Dette er bortimot standard på nye biler. HER er en liste over biler som har isofix fester, mange tror isofix kun finnes på de aller nyeste bilene, dette stemmer ikke helt. Isofix feste av bilstol. Vi prøvde å montere tre seter i bredden både med og uten isofix på alle bilene i testen. De fleste biler har to isofixfester – ett på hver side i baksetet.


På bakovervendt småbarnsstol har vi valgt uten isofix på nåværende, fordi barnet er stort og vi ville ha ham bakovervendt til minst. Han er enda ikke over men over kg, så måtte ha byttet ut isofix - sete hvis vi hadde det. Vår bilstol festet med belter er til kg. Disse skal festes i to korresponderende isofix -fester plassert i bilen.


Støttebenet plasseres i bilens fotbrønn for å forhindre at barnesetet synker ned i bilens sete ved en frontkollisjon. Har forsøkt seter uten isofix -fester men de virker så veldig kronglete å montere. Derfor lurer jeg på om det er kurant og ikke så kostbar sak å ettermontere isofix i bilen vår? Search in titles only Search in Barn og bilsikring only.


Liten avsporing, men trenger man strengt tatt isofix ? I min bil er det ikke det og det går veldig greit uten. Barnestolen har en base som man fester med selen og selve stolen kan tas ut av basen. Veldig enkelt og greit.


Men nå skal det jo sies at dette barnesetet er for barn opp til kg, mulig det er mer styr med stoler for barn over kg.

Da blir alternativet enten å ettermontere (der det er mulig) – eller kjøpe seter som. Kjenner på meg at jeg kommer til å ha lyst på det i familiepurka når avkommet ser dagens lys. Den letteste måten å finne festene på er ganske enkelt å kjenne etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg