torsdag 5. oktober 2017

Pinseliljer

Store blomster med hvite blomsterdekkblad og hvit bikrone med oftest rød rand. Pinseliljer er vakre løkblomster som burde være brukt mer! De står ofte igjen i gamle overgrodde hager, og er en favoritt blant de som lager offentlige bed. I Oslo sentrum nå er det for eksempel store felt av de :) I Spikersuppa, med bestevennen keiserkrone. Løken inneholder mest av de irriterende stoffene.


Pinseliljer

Giftinformasjonen hvis barnet ditt har spist av løken eller større mengder av planten. Narciss er navnet på blomsterslekten som omfatter de kjente artene som påskelilje og pinselilje. Slekta omfatter flerårige urter med løk.


Før i tiden sa man at de gule narcissene het påskeliljer og de hvite pinseliljer. Men det var før i tiden. Nå er det krysset frem utallige sorter narcisser.


Pinseliljer

Søte blomster med hvite kalkblader og en liten gul bikrone med rød kant. En nødvendighet på hytta! Anses som mindre appetittlig for rådyr, hare, kanin og markmus. Allium og narcisser er lurt og plante hvis en har besøk av rådyr, de får stå i fred i motsetning til tulipaner som er rene snacksen.


Fritillaria tar de heller ikke. Claus Dalby fortæller om narcisser - måske bedre kendt som pinseliljer. Hele planten er stærkt giftig, og saften er hudirriterende. De rosetstillede blade er linjeformede og flade eller let skeformede.


Pinseliljer

De findes både i de storblomstrede typer men også i de mindre dværg udgaver som ikke kræver så meget plads og som også er super velegnede til krukker. Pinse er en kristen høytid dager etter at Jesus Kristus, ifølge Det nye testamente i Bibelen, stod opp fra de døde på påskedagen. På denne dagen viste Den hellige ånd seg for apostlene i form av ildtunger fra himmelen. Hva er blomsterfluer?


Hvor kommer de fra? De små svarte fluene som svermer rundt potteplantene kan være plagsomme og irriterende. Det er typisk at de kommer inn i huset med en ny plante, særlig løkplanter som amaryllis.


Enkle blomster med hvite blomsterblad og en liten, farget bikrone. Divisjon Bulbocodium påskeliljer. Bikrona er oppsplittet, mer enn halve sin lengde. Du må ha kjøpt varen for å skrive en anmeldelse. Admin forbeholder seg retten til å akseptere, avslå eller fjerne enhver produktanmeldelse som ikke er i tråd med disse retningslinjene.


De nemmeste forårsblomstrende løgplanter er påske- og pinseliljer. De kommer igen år efter år, blomstring i marts-april. Påske- og pinseliljer.


Langangen planteskole har pleid å ha et bra utvalg, og du kan være heldig å finne dem i butikkene også. Du kan også få tak i N. Jeg vet jeg kjøpte Recurvus på Plantasjen for noen år sia. Narcissus poeticus, art af løgplante i narcisfamilien. En anden forskel på påskeliljer og pinseliljer er blomstingstiden, som planternes danske populærnavn også antyder. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af pinseliljer , som er klar til udplantning.


Blomstring gjennom hele våren. Vinterblom (Eranthis) og snøklokke blomstrer først. Dette er de første vårtegnene, som man alltid fryder seg over å se.


Pinseliljer

Deretter følger krokus, snøstjerne (Chionodoxa), påskeliljer, pinseliljer (narcisser) og de tidligste tulipansortene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg