onsdag 4. oktober 2017

Gult slim hoste

Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det kan være andre årsaker. Hoste utløses ved refleks, og er en kraftig utstøting av luft fra lungene. Hoste har en viktig funksjon for å rense luftveiene for slim og inhalerte fremmedelementer, og er med på å beskytte luftveiene mot sykdom. Problemet omkring rygning og hoste med slim er, at rygernes lunger har en nedsat evne til at rense sig selv.


Hosten er tørr og hoster lenge mellom hver etappe. Dette har ikke gått så utover treningen, men har merket jeg må hoste av og til når jeg trener også, men kondisen er fin fordet om, og jeg merker ikke noe til luftveiene. Bronkitt går som regel over av seg selv, men besøk lege ved mye farget slim og tung pust. Bronkitt er en forbigående betennelse i slimhinnen i luftrøret eller bronkien.


Hoste og sårhet i brystet er kjennetegn på denne sykdommen. Bakterien heter Staphylococcus aureus er en gull-aktig slim i. Hoste opp gule slim eller nasal sekresjon betyr ikke nødvendigvis at du må slå i en lege fordi kroppen bare mot en infeksjon kampene. Sammen med luften presses også slim , støv og andre stoffer, der kan irritere luftvejene, op.


Ved at hoste får man renset lungerne for de stoffer, der ikke normalt skal være der. Røyking forårsaker hoste opp slim gul grønn rusten brun farget eller lukter. Gastroøsofageal refluks eller bakterie- eller virusinfeksjoner i lungene, for eksempel akutt bronkitt, kikhoste, difteri hos barn. Behandling for Slim hoste og slim. Spesielt det at du sier at det skurrer om morgenen kan tale for det.


Blir du verre ved fysisk anstrengelse? Forurensning i luften? Du bør få gjort lungeundersøkelser med tanke på dette. Oftest vil dette være tørrhoste. Det kalles spirometri.


Jeg tror aldri at jeg har hatt skikkelig halsbetennelse før, men det må være det jeg har fått nå. Listen over symptomer er lang, og nå har hosten gått fra å være tørrhoste til å være produktiv hoste. Innimellom hoster jeg opp gule slimklumper.


Er det normalt ved halsbetennelse? Pustebesvær og hoste er oftest et resultat av en form for hals- eller neseproblemer, i blant forårsaket av overdrevet slim som samles opp i. Hoste med slim og oppspytt sees ved forkjølelse og øvre luftveisinfeksjoner. Slimet er ofte gult noen dager før det blir bedre. Tunge røykere vil ofte hoste opp en liten mengde brune slim , spesielt om morgenen, og i de fleste tilfeller er dette bare en normal del av lungene prøver å rense seg selv og utvise utenlandske partikler. Individer som prøver å slutte å røyke kan også finne seg hoste opp store mengder av brunt slim.


Hvorfor oppstår hoste ? Noskapin er en hostedempende medisin som ikke virker som narkotika, og den bør eventuelt prøves først. Hostedempende medisiner bør ikke gis til barn under seks år. Heller ikke de med kroniske luftveislidelser som KOLS bør bruke disse medisinene. Ved kroniske luftveislidelser kan det være viktig å hoste og få opp slim. Hoste er altså kroppens forsøk på å fjerne fremmedlegemene.


Hovedsymptomet på bronkitt er en vond hoste. Andre symptomer er generell sykdomsfølelse, lett feber og verkende muskler. Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig. Hoste over tid kan gi smerter i brystet, og noen hoster opp slim.


Har du symptomer som bekymrer deg eller lunge- eller hjertesykdom, bør du kontakte lege. En anden hyppig årsag er mavesyre i spiserøret , hvor irritation af slimhinden via nervebaner kan udløse hostereflekser i lungerne. Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg