fredag 6. oktober 2017

Gonore symptom

Det er sjeldent at menn får komplikasjoner av gonoré, fordi de fleste har symptomer og oppsøker lege. Ubehandlet gonoré kan spre seg til testiklene og prostata, som kan være smertefullt. Dette kan føre til ytterligere infeksjoner og mulige nyreskader.


Når dette skjer, kalles det akutt bekkeninfeksjon, bekkenbetennelse eller egglederbetennelse. En ytterligere grunn til bekymring er at andelen av gonorebakteriene som er motstandsdyktige (resistente) mot vanlige antibiotika øker.

Det er nå i noen land også registrert flere tilfeller av gonore som er resistent mot alle antibiotika, og som med andre ord ikke kan helbredes med medisiner. De fleste gonoréinfeksjoner gir symptomer 2-dager etter smitte, men noen har også infeksjonen uten å være klar over det. Omtrent av kvinner og 1- av menn som får gonoré merker ingen symptomer. Vanlige symptomer hos kvinner er svie ved vannlating og økt utflod fra skjeden. Startes umiddelbart hos pasienter med purulent uretritt og andre overbevisende kliniske symptomer forenlig med gonoré.


Husk dyrkningsprøve før oppstart av antibiotika. Antibiotika startes også hos pasient og smittekontakter ved dyrkningsbekreftet gonoré.

Mer uspesifikke symptomer som kløe i urinrør eller balanopostitt forekommer også, men disse har liten klinisk signifikans. En stor andel av rammede kommer ikke til å oppleve noen symptomer og smerter på gonoré. Derfor er det ekstra viktig at man regelmessig sjekker seg for kjønnssykdommer.


Derfor kan kvinnen få utflod fra skjeden, og mannen utflod fra urinrøret - en såkalt dryppert. Du har svie og smerter når du later vannet. Mange kvinner og noen menn har ingen symptomer , men de kan smitte andre. Hos begge kjønn kan man se en infeksjon med gonokokker i svelget. Som regel vil en slik infeksjon være uten symptomer , men noen får feber.


En slik infeksjon kan være helt uten symptomer , men den kan også utvikles til en meget smertefull tilstand med blodig puss fra endetarmen. Barn født av infisert mor kan 1-dager etter fødselen utvikle alvorlig øyeinfeksjon (opthalmia neonatorum). Tiden fra smitte til symptomer (inkubasjonstid) er 2-dager. Symptomer på gonore.


Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt.

Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Din beste rådgiver på hud. Spesialkompetanse innen hudpleie. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Omlag halvparten av de som får gonoré opplever ingen symptomer. Som ved mange andre seksuelt overførbare sykdommer får de fleste ingen symptomer på gonoré. Opptil til prosent av mennene som har blitt smittet oppdager det ikke, mens opptil prosent av kvinnene som har blitt smittet går uvitende med sykdommen.


Gonoré - symptomer. Menviktig å huskeat evt. Hvis man ikke behandler gonoré kan det føre til sterilitet, både hos menn og kvinner. Dette vil kunne skje selv om tilstanden ikke har gitt symptomer. Kvinner kan ha smerter i nedre mageregion, menn kan få ømme testikler.


Tid fra smitte til symptomer er vanligvis 2-dager. Hvis du har symptomer på klamydia, eller hvis du har hatt ubeskyttet sex med en person som har fått påvist klamydia, anbefaler Folkehelseinstituttet å ta en klamydiatest. Ved rektalgonoré vil ca. For deg som er under år er det også anbefalt å ta en test ved hvert partnerskifte, graviditet og abort. I de nevnte tilfellene skal klamydiatesten være gratis.


Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg