mandag 23. oktober 2017

Smerter overarm

Jeg fikk plutselig vondt i høyre overarm for ca uker siden. Trodde det var bare overanstrengelse av muskelen, men det har blitt verre og verre, og det er bevegelser jeg absolutt ikke bør gjøre med armen. Tok MR på torsdag i forrige uke, men har ikke fått svar fra legen enda. Tar Paralgin forte, men det har ingen virkning på smertene.


Smerter overarm

Akutt betennelse i en eller flere av skulderens slimposer, bursaer, medfører i løpet av timer til få dager betydelige smerter i skulderen. Riktig behandling kan forkorte sykdomsforløpet betydelig. UTSTRÅLENDE SMERTER I ARMEN. Viktig er det at både håndled albueled skulderled muskler og ikke minst nakken blir undersøkt grundig for å lokalisere smertekilden.


De siste dagene har jeg hatt til dels store smerter i overarmen. Syntes det er ganske vanskelig å lokalisere det nøyaktig, men det gjør vondt når jeg beveger armen i forskjellige stillinger. For å prøve å lokalisere smerten kan jeg si at den ligger i det området mellom overarm og skulder. Overarm smerter – Få behandling for dine plager hos Akimi Asker ! Sterke smerter og tilstivning i skulderleddet grunnet immobilisering av skulder etter skade eller langvarige smerter.


Symptomene kommer langsomt i løpet av noen måneder. Man når som oftest smertemaksimum etter 5-måneder, og kan da også gi hvileverk. Det er sykdommer i en rekke andre organer som kan gi skuldersmerter via referert smerte. Referert smerte skyldes at nerver som går fra et sted i kroppen, for eksempel et organ, samles i en nervecelle eller i ryggmargen.


Et kjent eksempel på dette er at man kan få smerter i venstre arm ved hjerteinfarkt. Selv om smerter i venstre arm ofte resultater fra en skade relatert til idrett, mosjon eller overdrive, kan denne tilstanden også være et tegn på et alvorlig helseproblem. De fleste arm- smerter symptomer forsvinner vanligvis med egenomsorg hjemme, selv om symptomer som vedvarer eller forverrer bør vurderes av en lege. Det hender også at triggerpunkter i muskler rundt skulderen kan skape smerter i armen.


Smerter overarm

Smerter i armen kan skyldes flere forhold. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer? Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt.


De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Noen av årsakene er enkle og lett behandles, men andre er mer alvorlige. De fleste årsaker til overarmen smerte, slik som den som forårsakes av frakturer og muskel stammer, er direkte relatert til armen, men overarmen smerte kan ha indirekte årsaker, så som halsbrann.


I noen tilfeller skyldes det feilfunksjoner i selve armen, mens det i andre tilfeller kan forårsakes av problemer i nakken som gir utstrålende smerter i armen. Nogle gange kan det være mere alvorligt. Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. I så fall skal man straks komme seg på legevakten eller ringe etter en ambulanse. Ved opplevelse av intense, dype smerter på forsiden av skulderen kan man palpere (trykke) på Infraspinatus, rotere skulder utover (evnt med motstand), eller sette muskelen på strekk ved å innadrotere den.


Om dette reproduserer eller forsterker symptomene kan det være at irritasjon i muskelen eller nervev medvirker til smertene man opplever. Brudd i overarm kan deles inn i tre plasser. Dersom det er brudd øverst i overarmen, relateres dette til skulderen og omtales under brudd i skulder. Brudd midt på overarmen kalles gjerne overarmskaftbrudd.


Smerter overarm

Ved brudd helt nederst i overarme. Det å ha vondt i armene og nærliggende strukturer (skulder, albue eller håndledd) kan være særdeles plagsomt. Vondt i armene kan forårsakes av flere forskjellige faktorer, men noen av de vanligste er overbelastning, traume (ulykke eller fall), nerveirritasjon, muskulære feilbelastninger og mekanisk dysfunksjon.


Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig. Betydelige smerter i hvile og om natta. Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen.


Smertene er lokalisert til skulderen og utsiden av overarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg