onsdag 11. oktober 2017

Tennisalbue øvelser

Smertene oppstår gjerne som følge av gjentatte, ensformige bevegelser uten tilstrekkelig hvile. I tillegg til smerter medfører ofte tilstanden nedsatt styrke og funksjon i armen. Eksentriske øvelser blir derfor ofte brukt i behandling og opptrening av tennisalbue. Her følger noen enkle øvelser for som kan bidra til optimal tilheling og forebygge at smertene forbundet med tennisalbue (lateral epikondylitt) vender tilbake: Eksentrisk underarmsbøy Hold en manual i den ene hånden. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å bli kvitt tennisalbue , eller redusere plagene på en enkel måte.


Tennisalbue er en smertefull og hemmende tilstand som rammer utsiden av albuen.

Plages du med vond tennisalbue ? Her er gode øvelser mot tennisalbue som kan gi mindre smerter, mer bevegelse og bedre funksjon! Begynn allerede i dag. Lider du af Tennisalbue, golfalbue eller musearm, kan det være en fordel at lave disse øvelser. En golfalbue eller tennisalbue kan ofte helbredes ved at fjerne den udløsende årsag og udføre de rette øvelser. Har du ondt i albuen?


Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter. Eller book tid i dag til behandling.

Enkle eksperttips for å unngå – og bli kvitt – musearm SMERTER FRA PC-BRUK: Flere er plaget med smerter i underarmen etter å ha sittet mye med PC. Fysioterapeuter kan ofte gi god behandling ved tennisalbue. Behandling med aktive øvelser kan ha god effekt. Ofte er det behov for supplerende tverrfriksjonsmassasje (massasje på tvers av senefibrene).


Noen forsøker med ultralyd over det ømme område. Effekten av ultralyd til denne lidelsen er ikke sikkert påvist. Vanddunksøvelse til tennisalbue En enkel øvelse med vanddunk har vist sig at være effektiv til at mindske smerter i forbindelse med kronisk tennisalbue. Den svenske forsker Magnus Peterson har i forbindelse med sin ph. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre.


Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Men skaden kan også ramme deg som spiller badminton, bruker hammeren mye eller vasker gulv og støvsuger med de samme monotone bevegelsene. Dersom du har hatt slike plager før og vet hva de skyldes, bør du unngå aktiviteten(e) som gir deg plagene hvis mulig. Bøj håndleddet maksimalt opad og nedad. Vælg en vægt, som tillader i alt gentagelser.


Vægten øges gradvist. Krøl i strakt arm en dobbelt avisside sammen. Der findes rigtig gode øvelser , der kan hjælpe dig med at slippe af med tennisalbuen og de tilhørende smerter.

I videoen kan du høre Hanne Sandbeck fortælle om øvelser mod tennisalbue og vise, hvordan øvelserne skal udføres. Ordet tennisalbue kan skape forvirring hos noen. Det høres ut som en idrettsskade, men i de fleste tilfeller kommer det av noe helt annet en tennis. Vi gir deg noen gode tips for hvordan du kan bli kvitt tennisalbue , men anbefaler at du oppsøker en kiropraktor dersom smertene ikke forsvinner innen relativt kort tid. Senebetændelsen er en advarsel om, at træningen er for belastende for den aktuelle muskelsene, og hvis ikke belastningen reduceres, kan der opstå en langvarig ”betændelse”, der er vanskelig at behandle.


Tilstanden kaldes også ” tennisalbue ”, som sportens verden kan være en følge af forkert slagteknik eller utilpasset udstyr (ketsjer). Todelt studie på tennisalbue. Pasientene sliter med langvarige, og til dels sterke, smerteplager.


De har redusert funksjon i albuen og mange må sykmeldes, sier Morten Olaussen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg