tirsdag 24. oktober 2017

Hjemmelaget taco

Meksikansk taco er noe ganske annerledes enn den tacoen man får kjøpt ferdigpakket på butikken. Med litt ekstra innsats kan du lage autentisk meksikansk taco helt fra bunn av. Resultatet av å lage alt selv blir mer enn dobbelt så godt som ferdigtaco! Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme.


Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld.

Denne tacoen slår enhver fredagstaco, mener kokk Ørjan Johannessen. Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og gode lefser gjør at man glemmer alt annet. Tortillas kan fint fryses.


Oppskriften er hentet fra Ørjan Johannessens bok Endelig helg (Cappelen Damm). Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Taco som vi kjenner den!


Fredagen er ofte ikke den samme uten fredagstaco. Vi snek inn et hjemmelaget tacokrydder i test.

Tidligere i sommer testet Dagbladet ferdige kryddermikser for taco. Sylvia Vavik er meksikansk kokk og driver kurs- og cateringfirmaet. Det er ikke vanskelig å lage taco som både er sunn, barnevennlig og som har gode smaker fra deilige råvarer, grønnsaker, krydder og urter. Skal spise taco hver dag i fem måneder: – Må prøve tacokrydder på grøt også.


Ingrid Thu Frafjord og Anne Ingesdotter Tveito mener det ikke er mulig å bli lei av taco. Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa. Obligatorisk tilbehør til tacoen! Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander.


Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter. Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter og selvfølgelig taco. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Men kjøttdeig, ost, tacosaus og rømme er faste bestanddeler. Fremgangsmåte Brun kylling-kjøttdeigen i smør under omrøring. Tilsett ferdig taco krydderblanding og vann og rør om.


La det småkoke i ca.

Kjøttfri mandag eller kjøttfri taco -fredag? Du bestemmer selv, men denne vegetar-varianten er så god at du ikke savner kjøttdeig. Kremet bønnemos er toppet med cottage cheese, avokado, sprøstekte grønnsaker, chilisaus og rømme. En velkrydret hjemmelaget tacosaus med masse smak hever fredagen mangfoldige hakk!


Hvis du først prøver hjemmelaget tacosaus får du aldri lyst til å vende tilbake til vanlig butikksaus. Derfor lager jeg alltid mangedobbel oppskrift slik at jeg alltid har klar tacosaus i fryseren. Dette er en oppskrift på en ganske medium sterk saus. Kjøp hjemmelaget pizza og alt annet til ukeshandelen billig i din matbutikk på nett! Få matvarene levert hjem eller hent dem, ferdig pakket.


Hjemmelaget tacolefse! Enkel oppskrift på tacolompe! Godt tilbehør til taco , til wraps eller som pizzabunn. Klassisk taco med hjemmelaget salsa. Lag tacokrydderet selv!


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder, så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Innleggsnavigasjon. Forrige innlegg San choy bau – kinesisk taco servert i salatblader.


Prinsippet er enkelt: Tynne skiver av mørt kjøtt brunes på så høy varme som mulig, før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg