tirsdag 3. oktober 2017

Mat mot forstoppelse

Mat mot forstoppelse

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Flere får også forstoppelse fordi de holder seg for lenge, og forsøker å unngå avføring. For eksempel hvis man ikke føler det er et skikkelig sted å gå på do. Mat mot forstoppelse ? For mange vil enkle tiltak, som endring av livsstil og diett, kunne være til stor hjelp.


Forstoppelse er svært vanlig hos voksne. I denne saken ser vi på tiltak mot forstoppelse , samt noen nyttige matråd. Sammen med yoghurt, blir dette et måltid som også er rikt på kalsium og vitamin c. Pærer: Denne frukten inneholder både vitaminer og antioksidanter. Siden den også er full av fiber og vann, kan det være lurt å spise pærer om du sliter med forstoppelse.


Derfor vil jeg i dag dele mine beste tips for å unngå nettopp forstoppelse. Drikk rikelig med væske. Dehydrering bidrar til forstoppelse så pass på å få i deg rikelig med væske gjennom dagen. Her er noen kostråd ved forstoppelse : Fiberrik mat i form av grovt brø frukt og grønnsaker, et væskeinntak på minst liter per dag og økt fysisk aktivitet er ting som kan hjelpe ved forstoppelse.


Mat mot forstoppelse

Fordøyelsesproblemer er naturlig når du har et usunt kosthold. Mangel på mosjon, en stillesittende livsstil, fett og raffinert mel, samt mangel på fuktighet kan også føre til forstoppelse. I Kostskolen - 5spørsmål og svar om mat , helse og trening gir hun også flere råd for hva du kan gjøre mot forstoppelse : Bytt brød: Velg brød som er bakt av mye sammalt mel eller helkorn. Bruk grovhetsskalaen på brødposen og velg dem som er aller grovest. Loff, ciabatta og lyst brød stopper til tarmen.


De vanligste er for lite væske og fiber i maten, mye stillesitting, stress og lite fysisk aktivitet. Dårlige avføringsvaner, for eksempel at man stadig utsetter toalettbesøk, kan også bidra til forstoppelse. Dette er også vanlig hos eldre personer og småbarn. Forskjellige typer kostfiber har ulik effekt på tarmfunksjonen. Cellulose og hemicellulose fra kornvarer er de meste effektive mot forstoppelse , fordi mesteparten av disse passerer uforandret ned til tykktarmen.


Mat mot forstoppelse

Treg mage og forstoppelse er et problem som mange har til tider. Les mer om forstoppelse. Det er da det er greit at det finnes hjelp og kjerringråd mot problemet med.


Dette gjør at det blir en opphopning som kan medføre symptomer som både kvalme og smerter i magen ved noen tilfeller. I noen tilfeller kan sykdom være årsak til forstoppelse. Jeg sliter med tilbakevendende forstoppelse og trenger råd. En betydelig mengde vann er nødvendig for at kroppen skal klare å holde seg hydrert og kvitte seg med overflødig vann. Ekspertene anbefaler at vi drikker minst liter om dagen, og dette vil også hjelpe mot forstoppelse , som er en annen årsak til oppblåst mage.


Mat mot forstoppelse

Helt vanlig mat kan gi forstoppelse. Hvis du er sulten selv om du nettopp har spist, kan det være at magen din lurer deg. Unngå søt melk Mathisen har flere gode råd til deg som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg