fredag 13. oktober 2017

Symptomer depresjon

Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. De med generalisert angstlidelse har oftere depressive symptomer og humørsvingninger.


Depressive symptomer korrelerer også høyt med unngående-, borderline- og obsessiv-kompulsiv personlighetsforstyrrelse. Tristhet og sorg er ikke psykiske lidelser. Noen ganger kan depressive symptomer være tilstedeværende uten at man får diagnosen depresjon.


Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Ulike typer depresjon. Diagnosen depresjon forutsetter at man har hatt symptomer som nedtrykthet og svekket livslyst daglig i minst to uker.


Symptomer depresjon

I tillegg kan man ha andre symptomer som nedsatt appetitt, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker. Denne formen blir på fagspråket kalt unipolar depresjon. En lavere grad av depresjon bli kalt for dystymi. Man skiller mellom milde, moderate og alvorlige depressive episoder, avhengig av antall og dybde av de depressive symptomene.


Mange med milde depresjoner kan fungere tilsynelatende normalt overfor kolleger, familie og venner. Ved alvorlig depresjon vil det nesten alltid foreligge omfattende funksjonsfall. For å håndtere symptomene på alvorlig depresjon er det viktig å falle tilbake på en kombinasjon av medisinering og terapi, siden kognitiv atferdsterapi er den mest effektive.


Symptomer depresjon

Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker. I motsetning til normal “tristhet”, er depresjoner dypere, varer lengre og er ofte tilbakevendende. Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert. Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon.


Tilstanden krever personsentrerte og koordinerte helsetjenester med et særlig blikk på ivaretakelse av arbeidsdeltakelse. Depreson for eldre – Eldre personer opplever mindre skam ved depresjon , men har økte symptomer inkludert hodepine, vondt i magen og andre smerter i kroppen. Noen symptomer på depresjon , som likegyldighet, lav selvtillit, og tristhet, er helt uavhengig av kjønn. Et annet viktig symptom på depresjon hos menn er en flyktig oppførsel.


Det er ofte at menn jobber mer, går ut mer, og har mer sex når de er deprimerte. Psykologer pleier å si at det er en del faktorer som må være til stede for at det skal ses på som depresjon. Symptomer og alvorlighetsgrad.


Slik gjenkjenner du tidlige symptomer på depresjon Det å tidvis føle seg nedstemt, eller å miste interesse for ting du vanligvis bryr deg om, er normalt, men det kan også være tidlige tegn på depresjon. Vi kan gjøre mye for å hjelpe oss selv, så symptomene ikke forverrer seg, sier psykologiprofessor Catharina Wang. Revmatisk sykdom medfører ofte symptomer og konsekvenser som kan disponere for depresjon.


Det er mange sykdommer som kan etterligne depresjon (for eksempel lavt stoffskifte eller hyperpara-tyreoidisme). Fysiske lidelser og depresjon. Cerebrale svulster, multippel sklerose, Parkinson, demens eller søvnapné kan trigge depresjon. Det kan være vanskelig å skille mellom sorg og depresjon.


Ved depresjon skjer det en forstyrrelse av forskjellige kjemiske prosesser i hjernen. Antidepressive legemidler normaliserer gradvis alle symptomer ved depresjon i løpet av 3-uker. Det skjer ved en påvirkning av aktiviteten av et eller flere av hjernens signalstoffer.


Symptomer depresjon

Herved normaliseres overføringen av nerveimpulser i hjernen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg