torsdag 19. oktober 2017

Gamle norske guttenavn

Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Her er en del av dem.


Gamle norske guttenavn

Les også navneforsker Ivar Utnes kommentarer, og hvorfor han synes du godt kan velge ett av disse navnene til din sønn! Leter du etter gamle guttenavn ? Da har du kommet til riktig sted! Dialektformer av gamle navn.


Navnene endret seg da norsk talemål ble endret og dialektene ble utviklet. Noen navn hadde sterk lokal tilknytning, mens andre i større grad var felles norske varianter. På denne siden har vi listet opp en rekke gamle jentenavn. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Stadig flere jenter i USA fr tillagt tradisjonelle guttenavn soAutumn James, Norske forslag: Gode gamle Frank fortjener vel et oppsving Assidiq.


Og det fins innvandrere som endrer til norske navn, som usbekeren. Elsker navn som ikke er så mye brukt. Flere av de gamle navnene blir uaktuelle i dag, fordi de ligner vanlige ord i språket som gir negative assosiasjoner. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn.


Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter. Det går helt greit. Og, hvis du har funnet navnet til gutten din på disse sidene, send oss gjerne en mail om.


Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Forslag – Navn fra norsk middelalder, brukt i lokale former i flere. Alt gammelt blir pent bare det blir gammelt nok, sier navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk sentralbyrå (SSB). Så hvis hundre år holder i. Antall kombinasjoner av de gamle leddene er nesten uendelige.


Gode, gamle , staute norske navn, såpass vanlige at det neppe er så utfordrende for gutten i oppveksten og meg bekjent verken krydder eller sykdommer. Snorre er kanskje det særeste, uten å være veldig rart. Sverre Magnus heter minstemann hos kronprinsparet, Sondre kjenner jeg bare hyggelige folk som heter og Vegard er helt upåfallende.


Gamle norske guttenavn

Old and new Norwegian fishingvessels) has 37members. Legg gjerne inn litt informasjon om fartøyet og dens historikk. Gamle og nye norske fiskebåter. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk.


Jeg trenger hjelp til å finne jentenavn! Jeg liker gamle norske navn, men ser at mange av de navnene jeg liker er på full fart inn på topplistene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg