onsdag 11. oktober 2017

Har jeg diabetes

Er du i faresonen for å få diabetes type 2? Ved å svare på ni spørsmål får du vite din statistiske risiko for å utvikle diabetes type de neste ti årene, og hva du bør gjøre framover. Jeg besvimer - jeg tror det er føling. Kan man drikke alkohol når man har diabetes ? Diabetes og førerkort - hvilke regler gjelder?


Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring.

Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Hvordan vet jeg om jeg har diabetes ? Ingen av delene kan fortelle deg om du har diabetes eller ikke. Kanskje har du slett ingen symptomer. Mennesker med type 2- diabetes er som oftest fullstendig symptomfrie.


Alt unntatt din store tørste, er det vi kaller tilfeldige hverdagsplager, som sjeldent skyldes sykdom, og som jeg ikke nødvendigvis ville tillagt noen betydning om jeg var deg.

Men stor tørste og påfallende stort væskeinntak er et helt typisk symptom på diabetes , og det kan oppstå når som helst. Det er jeg ganske sikker på at jeg har hatt en god stund. Sjekker ikke fastlegene rutinemessig om pasientene har diabetes ? Norge har diabetes type (aldersdiabetes), og det anslås at ytterligere 250.


Kan jeg spise yoghurt når jeg har diabetes ? Yoghurt inneholder de samme næringsstoffene som melk, og kan fint være en del av kostholdet til dem med diabetes. Finn laveste nettpris her. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select.


Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Behandling av diabetes type 2. Er du overvektig og har fått påvist diabetes type vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Hadde en kompis på besøk i går som har diabetes. Tenkte jeg skulle sjekke mitt blodsukker bare for morro skyld å den viste 23.


Kompisen min sa at han var sikker på at jeg også har diabetes å at jeg må kontakte lege snarest. Ringte legekontoret i går, men fikk ikke time før oktober. Men alle som får diabetes type er ikke overvektige, og ikke alle som er overvektige, får diabetes type presiserer hun.

Er diabetes type arvelig? Svar: Symptomene ved diabetes skyldes at kroppen ikke produserer tilstrekkelig med insulin. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til.


Jeg har bare hørt om diabetes type og type 2. Norsk serie hvor vi får et innblikk i hverdagen til ti barn som har en ekstra utfordring å leve med. Maria er flink både til å danse og til å spille fotball. Hun kan være i aktivitet så mye hun vil selv om hun har diabetes. Har vært bordi dager hvor jeg har måtte gått på do opptil ganger. Det henger jo i hopp med at jeg er mye tørst og får aldri slukket tørste, som er et symptom for disbetes.


Jeg er også utrolig mye slapp og trøtt, og jeg kan sove opptil timer. Litt offtopic, men legen min sa at jeg risikerte å få diabetes , hvordan merker man om man har diabetes ? Før jeg ble diagnostisert med diabetes , husker jeg at jeg var ekstremt tørst og tisset unormalt ofte. Almenntilstanden min ble også gradvis dårligere, jeg gikk ned i vekt og hadde dårlig matlyst.


I løpet av de snart årene jeg har hatt diabetes , har jeg hatt mine runder med høyt blodsukker. Men, det blir ikke mindre ubehagelig av den. Ved diabetes type produserer kroppen for lite insulin, eller det behøves større mengder insulin enn det kroppen klarer å lage fordi insulinet virker dårligere (dette fenomenet kalles insulinresistens).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg