onsdag 11. oktober 2017

Gravid og kosthold

Les mer om hvilke næringsstoffer og matvarer som er viktig for gravide. Rask og trygg leveranse. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Kosthold for gravide.

Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Et sunt og helsefremmende kosthold kan settes sammen på ulike måter. Noen velger – av ulike årsaker – et vegetarisk kosthold. Vi vil her ta opp noen av de viktigste rådene og håper det vil være nyttig og oppklarende.


Gravide trenger et variert kosthold som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger litt mer mat i perioder av svangerskapet for at barnet skal vokse og utvikle seg normalt. Maten bør inneholde vitaminer, mineraler og fettsyrer.

Her er mange nyttige råd til deg! Et sunt kosthold for deg og barnet i magen trenger ikke være så komplisert, men noen ting er det greit å være klar over. Helse, kosthold og livsstil. Så mye melk trenger du som er gravid eller ammer Gravide og de som ammer har økt behov for flere næringsstoffer, blant annet kalsium. Som gravid spiser du for to, men ikke for to voksne.


Riktig kost under svangerskap er det som vi alle kjenner som sunn kost. Det anbefales å holde en regelmessig måltidsrytme med 3-måltider. Dette medfører mindre.


Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthold , og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Mat og drikke gravide ikke bør spise Enkelte matvarer kan inneholde mikroorganismer, fremmedstoffer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret. Gravide har økt behov for de fleste næringsstoffer, blant annet kalsium, jod og folat.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Når du planlegger å bli gravid er tilskudd av folat viktig. Det reduserer risikoen for ryggmarksbrokk hos fosteret. Er du allerede blitt gravid bør du tidligst mulig begynne med tilskudd av folat.


Anbefalingen er 4mg folat per dag de første ukene av svangerskapet, og du får kjøpt dette reseptfritt på apoteket.

Folat er svært viktig for kvinner som er blitt gravide eller planlegger å bli gravide. Vitaminer og mineraler. Tilskudd av folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret og det anbefales at man tar tilskudd av 4µg per dag frem til uke i svangerskapet. Kroppen har imidlertid et økt behov for vitaminer og mineraler.


Matproduksjon og kosthold er også en betydelig kilde til globale klimautslipp og miljøødeleggelse. Det ekstra energibehovet som kreves under svangerskap tilsvarer omtrent næringsinnholdet i følgende måltid: en skive brød med pålegg, et glass skummet melk og et eple. Se link i referanselisten. Du kan også få god informasjon om dette hos lege eller på helsestasjon der du får oppfølging under graviditeten.


Referanser: Anbefalinger om kosthold , ernæring og fysisk aktivitet. Vegansk kosthold for gravide , barn og ammende – en veileder utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Maria Felding – last ned her. Selv om du har et sunt og variert kosthold , er det noen vitaminer og mineraler du bør være ekstra påpasselig me for å sikre at du dekker ditt og babyens behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg