mandag 23. oktober 2017

Styrkeøvelser for rygg

Inaktivitet ved sittestilling på jobb og skole er definitivt en medvirkende årsak til svake ryggmuskler, og også muskelskjelettsmerter tilknyttet rygg og hofter, forteller Melina Meyer Magulas, idrettsfysiolog på Magnat Center. Melina har plukket ut syv styrkeøvelser som utfordrer mange av ryggens muskler og deres funksjoner. Ryggen består av hovedmuskelgrupper.


Det er latissimus dorsi (den brede ryggmuskel) som er plassert på hver side av ryggen. En veltrent rygg kjennetegnes ofte med en v-form.

Hovedfunksjonene til denne muskelen er å strekke ut, rotere og dra armene mot kroppen. Bli strammere med styrketrening 5. Treningen du bør gjøre før frokost 8. En sterk rygg gir deg en sunn og god holdning som gjør at også fremsiden kommer mer til sin rett. Kjør deg skikkelig ut med disse ryggøvelsene og se deg selv i speilet etterpå. For å unngå ryggsmerter er det viktig å styrke muskulaturen rundt mage og rygg.


Det viser seg at man kan redusere funksjonen av de dype og stabiliserende muskelgruppene rundt mage og rygg etter å ha hatt vondt i ryggen bare èn gang.

Det er viktig å opprettholde god bevegelse i rygg - og bekkenregionen med jevnlige aktiviteter og øvelser. En sterk rygg er det beste våpenet mot ryggsmerter, samtidig som du sikrer en rank kroppsholdning. De seks øvelsene du får her, gir god og effektiv trening av ryggmusklene, men du får også trent resten av kroppen – på bare minutter. Derfor bør du gjøre ryggøvelser. Hver fjerde mann har regelmessig ryggsmerter.


Den beste allroundøvelsen known to man for en sterk rygg ? Svaret er markløft. De to beste øvelsene for øvre del av ryggen? Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Slipp deg kontrollert bakover med litt krum rygg , mens føttene hele tiden er i gulvet.


Når hodet ditt nesten er i gulvet, skal magemusklene dra deg opp igjen. Jo sterkere du er, desto lengre ned kan du gå. Ha armene hvilende på siden hvis du klarer det. Blir dette for tungt, kan du holde forsiktig på lårene.


Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.

Finn laveste nettpris her. Her får du de øvelsene hun selv bruker for å styrke kjernemuskulaturer. Kjernemuskulaturen er de musklene som aktiviserer og holder ryggsøylen i en stabil posisjon.


Sterkere rygg på minutter. Se videoer av styrkeøvelsene, og få forklaring på hvordan og hvor mange ganger styrkeøvelsene skal utføres. Trenger du tips til gode øvelser på overkropp?


Vi har satt sammen seks øvelser med fokus på rygg , bryst, skuldre og overarmer. Styrkeøvelser for overkropp. Her finner du øvelser som trener armer og skuldre på nivå 1. I tillegg berører flere av øvelsene områder som buk, rygg og bekken.


Hensikten med øvelsene er å bidra til at utøveren i større grad greier å utvikle kraft i en instabil setting. For å oppnå dette bruker vi i flere av øvelsene vektbæring gjennom skulder som et virkemiddel. Vondt i rygg og nakke? Vi anbefaler alle med vondt i ryggen å forsøke økt trening rettet mot hofter og knær også. Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler?


Men hvem er det som virkelig har flotte bein? Selv liker jeg å trene legger og lår ved å gjøre ballettøvelser i tillegg. Jo, det er dansere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg