tirsdag 17. oktober 2017

Barn skilsmisse

Barn skilsmisse

Kontakt oss utforpliktende her! Vi studerte ikke direkte atferdsproblemer blant ungdommene, men de rapporterte altså i større grad enn andre ungdommer at de kom i konflikt med lærere og medelever. Noen få barn kan reagere med lettelse, men de fleste reagerer med sorg. Barn vil uansett oppleve forandringen som opprivende, - selv i de tilfellene hvor familiesituasjonen har vært preget av krangling og uvennskap, og også vold mellom foreldrene. Hvor stor belastningen med en skilsmisse er på barnet varierer fra barn til barn.


Barn skilsmisse

En skilsmisse er en beslutning som får store menneskelige og økonomiske konsekvenser både for familie og samfunn. Likevel er det ofte barna som rammes hardest - barn opplever alltid sorg og atskillelse ved en skilsmisse. Hvordan kan du gjøre skilsmissen mindre smertefull for dine barn ? Barn og skilsmisse – dette bør du vite. Her er ekspertenes tips til hva dere bør vite for å ivareta barnet best mulig.


Det har skjedd en del positive endringer i takt med at det skjer flere skilsmisser – den største og den viktigste er at barn nå som regel har kontakt med begge sine foreldre etter en skilsmisse. Far blir ikke borte. Da jeg begynte i familievernet for år siden, var det stadig regelen at far hadde lite kontakt med barna etter en skilsmisse. Skilsmisse er gjerne vanskeligere å snakke med barn om enn døden og sex. De aller fleste barn av skilte foreldre har det bra og klarer seg godt.


Barn skilsmisse

Men de viser også til en studie som forteller at prosent av barna hadde endret seg på en eller flere måter som karakteriseres som negativ utvikling etter en skilsmisse. Det finnes ikke tall for hvor mange barn som hvert år opplever at foreldrene går fra hverandre. Andelen barn som bor med begge foreldrene sine synker imidlertid jo eldre barna blir. Det blir stadig vanligere med delt bosted for barna etter samlivsbrudd. De fleste barn takler dette godt med god hjelp av foreldre og nettverk.


En rekke studier viser likevel at samlivsbrudd utgjør en risikofaktor for barn. Barn av skilte foreldre har mer følelsesmessige vansker, mer atferdsproblemer, mer sosiale vansker, flere helseproblemer og dårligere akademiske prestasjoner en periode etter samlivsbruddet. Ved separasjonen opphører Kristian og Stines felles ansvar for underhold av familien. Alt innholdet på nettsidene er skrevet og kvalitetssikret av erfaren advokater med spesialkunnskaper innen familierett, skifte og barnefordeling. For barn vil ha en enkel løsning, forteller psykolog Svein Øverlan som arbeider mye med barn , unge og familier i praksisen sin.


Barn skilsmisse

Dere skal fortsatt være foreldre 1 av tiden – også når barna er hos den andre forelderen. Alle foreldre med felles barn under år må til mekling i forbindelse med separasjon eller samlivsbrudd. Målet med meklingen er at dere skal lage en skriftlig foreldresamarbeidsavtale (samværsavtale) som er til barnas beste. Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon.


For å søke skilsmisse må du enten ha vært separert i ett år, eller du og din ektefelle må ha bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er samlivsbrudd. Du får ikke halvparten ved skilsmisse. Mange som blir separert, blir overrasket over hvor lite de har krav på av ektefellens samlede formue. Noen har uten å vite det tapt hele arven sin. Men barna som opplever skilsmisse , er i økt risiko for vansker.


Amato er ledende på dette feltet. Han har to ganger tidligere arbeidet frem oppsummerings-studier (eller meta-studier) om effekter av skilsmisse for barn , og har nå kommet med en ny oppdatering av dette viktige arbeidet. Etterhvert har det kommet en lang rekke bøker som tar for seg hvordan en skilsmisse oppleves for barn. Her får du sju utvalgte lesetips som speiler unges virkelighet i dag. Den årlige skilsmissestatistikken viser hvor mange barn som berøres av at foreldre enten tar ut separasjon eller får innvilget skilsmisse.


Med barnefordeling menes hvor barn skal bo fast ved skilsmisse eller samlivsbrudd. Under forutsetning av at mor og far har felles foreldreansvar, er reglene for hvor barnet skal bo fast de samme både der foreldrene har vært gift og hvor de har vært samboere. Det er naivt å tro at barn ikke merker det.


De har kanskje ikke mistanke om skilsmisse , men har gjerne lenge følt på seg at det er noe galt, sier barnepsykolog og forfatter Elisabeth Gerhardsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg